TW
0

Tot i el poc oratge que bufà ahir, Fornells embellí amb l'estampa de les veles llatines desplegades al vent, navegant per la badia. Una trentena d'embarcacions participà a la XXV Trobada de Barques Clàssiques de Menorca, organitzada per Amics de la Mar. Un encontre mariner que ha assolit la fita de les 25 edicions, convertint-se en la segona trobada d'embarcacions tradicionals més antiga del litoral estatal, només darrera de la de Cadaqués, que ha complert els 26 anys.

Així ho explicà ahir Rafel Oliver, president dels Amics de la Mar, molt satisfet de la resposta de les tripulacions de tota Menorca en l'emblemàtica trobada tradicional marinera. Els bots i llaüts dels socis i simpatitzants d'Amics de la Mar, procedents de Ciutadella i Maó i altres punts de l'Illa, arreplegaren quasi un centenar de tripulants. Amics de la Mar va treure a navegar les barques que gestiona: el "Besitos" i el "María Gloria", encara pendent d'aparellar per manca de recursos.

Segons informa Oliver, ahir es van estrenar a la trobada de Fornells tres embarcacions clàssiques: la "Llagostera", de Joan Alemany; el bot "Ciutadella", construït per Miquel Huguet; i "El Menorquín", barca recuperada pel mateix mestre d'aixa i propietat de Miquel Gomila.

Barques convidades

La trobada marinera d'aquest cap de setmana compta amb la participació de dues embarcacions clàssiques procedents de Catalunya: "Sa rata", del Port de la Selva; i el quetx "Ciutat de Badalona", aquest últim amb una tripulació de 12 persones entre les quals es troba el batle de la ciutat catalana.

La jornada de navegació finalitzà a terra amb la tradicional festa marinera, amb cançons i peix fregit, en un ambient festiu, alegre i de companyerisme.

La convocatòria s'inaugurà el divendres amb la conferència "Nuestra vela latina, ¿es tan nuestra?", a càrrec de Vicente García-Delgado, coautor del llibre "Nuestra vela llatina", un manual que és un referent per a tots els amants de la navegació clàssica. La xerrada es va celebrar al Castell de Sant Antoni amb l'assistència d'unes 80 persones, en un acte que comptà amb la col·laboració del Consell.

La trobada finalitzarà avui amb la navegació durant el matí i amb el dinar de germanor a Ses Salines, amb l'entrega dels records.