Mireia Sansaloni - toni seguí

TW
0

autofitxa
El meu nom és Mireia Sansaloni Comas, tenc 28 anys i vaig néixer a Barcelona, on hi visc, tot i que estic batejada a l'església de Santa Maria, a Maó. El meu pare era menorquí, treballava en el Metro, i la meva mare és catalana. Tenc estudis d'esteticista i som assessora de bellesa d'una empresa radicada a Madrid, encara que treballo per a farmàcies a Barcelona, Tarragona i Balears que tenen aquesta línia de cosmètics d'alta gama. Ahir vaig estar a Menorca per atendre els clients de la farmàcia de Punta Prima, a Sant Lluís.

Quina ha estat la seva feina?
Em dedico a fer el diagnòstic del problema que una persona té a la pell, ja sigui una malaltia o per un problema que li preocupa a nivell estètic. Li faig l'assessorament, un petit tractament i li explic el que ha de fer per tenir la seva pell en un estat òptim, a més de fer el corresponent seguiment.

Per què en farmàcies?
Les farmàcies, a més de vendre medicines, cada vegada més s'orienten cap als productes de nutrició, de cosmètica. És clar, darrera el mostrador hi ha un farmacèutic i, per tant, en qüestió de cosmètica és quan hi treballem nosaltres.

S'han de tenir uns coneixements més específics.
No es pot fer un diagnòstic de pell sense segons quines preguntes, s'ha de fer un tractament, s'ha de valorar el problema que presenta el client. El farmacèutic treballa amb unes cases especialitzades i contracta esteticistes que porten el tema de la pell.

Quants clients ha atès?
Avui (per ahir) he atès poquetes persones, perquè ha estat fluixet, unes vuit.

Han estat més dones o homes?

Dones, però cada vegada hi ha més homes també en farmàcia. Jo conec més el sector mèdic-estètic, em dedic a la farmàcia només de fa mig any. A la farmàcia els homes hi van menys, segurament es mouen més en un àmbit mèdic-estètic.

Quins problemes es troba?

En farmàcia hi trobo de tot, des d'aquella persona que no sap cuidar-se la pell fins aquella que sí en sap però vol millorar estèticament parlant.

De quines edats són?
Des de filletes que les porten les seves mares, perquè tenen un problema específic i confien en el seu farmacèutic, fins a dones amb quaranta anys, quan després de separar-se volen millorar estèticament (rialles).

Són tractaments costosos?
Estem parlant de línies cosmètiques d'un cert nivell econòmic i s'ofereixen en farmàcies molt selectives.

Quins factors influeixen?
L'aigua és un dels factors que influeix, en concret l'alcalinitat, quan ens dutxem. Les substàncies que queden al rostre s'han d'eliminar amb productes específics. També influeixen l'alimentació i la climatologia, entre altres.

Sol venir regularment a Menorca pel seu treball?
No, no, és la primera vegada que venc amb l'empresa que treballo. He anat més vegades a Mallorca. Precisament avui vespre (per ahir vespre) agafo l'avió i vaig a Mallorca; després el divendres aniré a Eivissa.