Junta. El caixer senyor del pròxim bienni juntament amb els dos caixers pagesos, el casat i el fadrí pagès que ell ha designat i sa capellana escollida pel rector de la Catedral - Paco Sturla

TW
0

Dir que el Saló Gòtic quedà petit no és en aquest cas cap exageració ni cap tòpic. Hi havia tanta gent a dins de la principal sala de l'Ajuntament de Ciutadella com a fora. I és que cada dos anys, l'acte institucional de commemoració dels fets del 9 de Juliol aixeca més expectació que mai. No debades, enguany tocava donar oficialitat a la Junta de Caixers per al proper bienni de les festes de Sant Joan, i tot i que els noms ja s'havien fet públics, molta gent no es volia perdre el moment en què es feien oficials.

Així, Borja Morgades de Olivar fou designat ahir caixer senyor del bienni 2014-2015 de les festes de Sant Joan de Ciutadella de Menorca. El jove notari rebé de mans del batle José María de Sintas les dues banderes de la festa que guardarà fins l'any que ve. Amb ell, altres cinc homes seran els protagonistes de la festa durant els propers dos anys, els noms dels quals el degà de la Junta de Caixers Senyors, José María de Olivar Despujol, comunicà al batle el passat dilluns a través d'una carta.

Carlos Taltavull Bosch, l'amo de ses Arenetes, serà el caixer pagès de tramuntana; Miquel Bosch Cursach, l'amo de Torretrencadeta, serà el caixer pagès de migjorn. Pedro Villalonga Mesquida serà el caixer casat i Samuel Bosch Tejada el caixer fadrí pagès.
També ahir es féu públic el nom que ja havia avançat aquest diari com a capellana del proper bienni. Joan Bosco Faner Bagur representarà l'Església a la festa, tal com comunicà al batle a través d'una carta el rector de la Catedral, Gerard Villalonga. "És home de provada virtut i coratge", digué Villalonga de l'escollit, qui havia mantingut en secret, fins i tot als seus familiars, la seva designació fins al començament de l'acte institucional d'ahir.

Bona part de la Junta de Caixers del bienni passat, 2012-13, estigué present a l'acte de proclamació de qui els agafa el relleu. També es veieren entre el públic nombrosos cavallers, així com familiars dels nous caixers.

Durant l'acte de commemoració del 9 de Juliol es féu entrega dels premis d'imatge i poesia relacionats amb Sant Joan. Així, Josep Benejam Taltavull i Josep Torrent Bagur recolliren el guardó per ser els guanyadors del concurs per al pòster de les festes.

Francesca Morro Salom fou la guanyadora del premi a la poesia que es llegia a l'estampa de la Missa de Caixers, mentre que Llorenç Pons Moll guanyà en l'apartat d'imatge.

Per primera vegada, també en aquest acte s'entregà el Premi Amorós d'Arquitectura, amb els que es distingeixen les millors obres de rehabilitació. La intervenció a la façana de la casa de la Plaça del Roser nombre 3 guanyà el premi a millor rehabilitació de façana, i el restaurant S'Amarador, el de millor rehabilitació integral.