Can Victori. Pau Faner, Ponç Pons, Maite Salord, Josep M. Aloy -biògraf de Josep Vallverdú- i el propi homenatjat, ahir durant l’acte - Jaume Fiol

TW
0

Menorca es va afegir ahir a l'homenatge que la Diputació de Lleida i l'Institut d'Estudis Ilerdencs tributen al narrador, dramaturg i assagista Josep Vallverdú en el seu 90è aniversari, amb la celebració d'una conversa sobre literatura infantil i juvenil a la seu de l'IME. L'acte va comptar amb la presència de l'homenatjat que ahir mateix complia 90 anys, fent gala d'una envejable fortalesa física i intel·lectual.

La conversa sobre literatura infantil i juvenil, emmarcada en la trajectòria vital i literària de Josep Vallverdú, va comptar amb la participació dels escriptors Pau Faner, Ponç Pons i Maite Salord, a més de Josep Maria Aloy, biògraf de l'homenatjat, que va conduir l'acte literari.
La coordinadora científica de l'IME, Fina Salord, va referir-se al magnífic passeig d'aniversari de Josep Vallverdú, qualificant d'extraordinària la idea de repartir mes a mes al llarg de tot un any una commemoració sobre una obra prolífica i rica del que qualificà com a degà de la literatura infantil i juvenil. Salord també va destacar la complicitat de la Xarxa de Biblioteques en anunciar l'acte literari i difondre l'obra de Vallverdú.

L'Institut d'Estudis Ilerdencs, ha constatat la necessitat de moure l'obra de Vallverdú, fent un passeig d'aniversari. Així, cada mes s'ha agafat un vessant de l'escriptor i s'ha convidat a parlar-ne a veus autoritzades, a persones que tenen la llengua com a eina d'ofici, amb la participació d'un periodista per moderar les referides converses. El passeig, que es va iniciar a Lleida i conclourà a final d'any a Barcelona, haurà tingut les seves respectives parades programades a l'Institut d'Estudis Catalans, Tarragona, Girona, la Franja, Fraga, Andorra, Alguer, Perpignan, València i Balears. A més, de la seva trajectòria literària, el Passeig d'aniversari també reconeix el seu compromís cívic i la seva important labor com a traductor.
satisfacció

Josep Vallverdú va expressar la seva satisfacció al ser honorat pel passeig s'aniversari que comporta tot un programa d'iniciatives culturals i literàries, a més de subratllar la coincidència de celebrar-se ahir a Maó l'acte amb el seu aniversari.