Creativa. La nova diplomada, a l’esquerra, i les seves creacions - Alejandra López

TW
0

Alejandra López, nascuda a Ciutadella fa 25 anys, ha finalitzat la carrera de Disseny i Moda al centre Escuela Superior de Diseño y Moda Felicidad Duce de Barcelona. El seu projecte final de carrera ha estat la confecció d'una col·lecció de roba d'estiu de dona inspirada en la Menorca dels anys cinquanta, que el passat dia 4 de juliol es va poder veure en una desfilada al Museu Marítim de Barcelona.

La nova diplomada en Disseny, Moda i Estilisme assenyala que la seva col·lecció és de tons crema i blancs i ha utilitzat teixits originals dels segles XIX i XX, que va adquirir a antiquaris de l'Illa, com llençols, estovalles i davantals. La seva font d'inspiració ha estat la silueta de la dona dels anys cinquanta, caracteritzada per la feminitat i l'elegància, pertanyent a una dona que li agrada vestir bé i de forma sofisticada, assegura.

La col·lecció de roba està complementada per accessoris lligats amb l'Illa, com bosses d'espart i tocats per al cap, fets també d'espart, i nusos de corda mariners. Els brodats són fibres naturals, de cotó i lli, i quant a la decoració hi ha claus antigues cosides a les peces, a més de botons de nacre que simulen collars. El projecte ha consistit en vuit estilismes i catorze peces d'estiu, entre elles diferents vestits, amb volums molt destacats per remarcar la figura de la dona, que duen moltes capes per no emprar vestits de davall.

López prefereix vestir la dona en considerar que és més elegant i que presenta un cos més adient. Afirma que es tracta d'una vestimenta que no es pot dur cada dia, però que subratlla els seus lligams amb Menorca, intentant transportar l'antiguitat al temps present.

La realització d'aquest projecte, amb l'elaboració de les peces de roba, ha comportat un treball previ de recerca, amb fotografies de les dones menorquines dels anys cinquanta per conèixer com vestien.