Ambient de festa. El poble honrà el seu patró al pas de la processó i centenars de vehicles van ser beneïts pel capellà Llorenç Sales, per tenir la protecció de Sant Cristòfol - Gemma Andreu

TW
0

Tot el poble des Migjorn Gran s'engalanà ahir d'ornaments florals, ramells, serrells de colors i banderes del patró en la festivitat de Sant Cristòfol des Sant. Així anomenen els migjorners la festa litúrgica del 10 de juliol, preludi de Sant Cristòfol de Ses Corregudes que els dies 3 i 4 d'agost omplirà els carrers de cavalls i festa.

Més embellida que mai, la localitat honrà el seu patró ahir amb l'al·licient que es compleixen 200 anys quan els migjorners escolliren Sant Cristòfol com el patró del poble. Va ser un dia de celebració col·lectiva i de veneració, una jornada festiva que s'inicià el matí amb la diana de la Banda de Cornetes i Tambors i que va tenir com a acte central l'Eucaristia en honor de Sant Cristòfol, presidida pel bisbe Salvador Giménez Valls i amb la concelebració dels rectors que ha tingut el poble, els capellans fills des Migjorn i els membres de l'Arxiprestat.

Durant tot el capvespre el centre d'atenció va ser l'exposició de vehicles antics al Carrer Major, una activitat organitzada per l'Associació Cultural i Recreativa del poble (ACR). Poc abans de les 19.30 hores, al Pla de l'Església s'organitzaren els preparatius per encetar la processó de Sant Cristòfol. Presidida pel rector, Cristòfol Vidal, la imatge del sant patró sortí de l'Església i va recórrer els carrers de la població, al so de la Banda de Música i amb l'acompanyament dels vesins. Al carrer que du el nom del patró, la comitiva va fer la tradicional aturada per cantar les cobles a Sant Cristòfol.

La processó, que despertà gran veneració, finalitzà a l'Església, on a l'interior els creients van poder besar la relíquia del sant. Un cop acabada, es beneïren els cotxes davant el temple, ja que Sant Cristòfol és advocat dels conductors. Centenars de vehicles de tota casta van passar pel Pla de l'Església per demanar la benedicció i protecció: cotxes actuals i antics, motos, bicicletes, els taxis i alguna altra màquina a motor, entre d'altres. Durant una hora van desfilar i van fer sonar els seus clàxons els cotxes. La imatge de Sant Cristòfol presidí l'acte, mentre els vehicles i els seus ocupants rebien la benedicció del capellà Llorenç Sales. Enguany, coincidint amb el bicentenari de l'atorgament del títol de parròquia, es van entregar als conductors beneficiaris de la benedicció una medalla amb la imatge del patró.

La festa popular continuà amb l'actuació del duo Bluemoon al carrer Sant Cristòfol i amb la tradicional convidada de pastissets i gin amb llimonada dels vesins.