TW
0

El sentiment de festa ja inunda Es Mercadal. Cada racó de la població respira l'emoció que gira al voltant de la celebració de Sant Martí. De fet, els actes es van iniciar el passat 29 de juny amb el tradicional pregó i enguany es perllongaran fins el proper dia 24. Serà gairebé un mes intens d'activitats organitzades per l'Ajuntament, amb la col·laboració d'entitats socials i privades. Un fet destacable és que el programa de Sant Martí d'enguany s'allarga cinc dies més, tot i que es manté el pressupost de l'any passat en l'actual conjuntura de dificultat econòmica.

El programa de festes va ser presentat ahir al matí per l'alcalde Francesc Ametller i els representants dels diferents grups polítics que conformen la Corporació, al bar Gurugú situat a la plaça Pare Camps. Al respecte, el primer edil va destacar que la presentació es feia a peu de carrer perquè és on les festes es viuen i gaudeixen. Quant al programa, va apuntar que era ampli i amb activitats adreçades a totes les edats. S'han organitzat actes culturals, d'oci, exposicions, competicions esportives, mercats, actuacions musicals, activitats per als més joves i trobades veïnals.

Ametller va voler destacar que, tot i que el pressupost destinat a les festes és similar a l'any passat, "que ja era molt ajustat", no ha afectat la programació ni l'entusiasme de la població per col·laborar i celebrar amb intensitat Sant Martí.

Qualcada
D'altra banda, el caixer batle d'enguany, Lluís Arjona Camps, que s'estrena en el càrrec, es va mostrar il·lusionat davant el repte que això suposa. Sortirà amb el cavall "Nin", de sa Creueta des Migjorn.

S'han inscrit 61 cavallers per participar en la qualcada, per la qual cosa s'espera que en cada tanda en surtin un mínim de 56.

El programa de festes d'aquest any també està il·lustrat amb les fotografies i dibuixos que han guanyat els concursos organitzats per l'Ajuntament.

Des del Consistori es destaca amb satisfacció que el premi d'investigació sobre Es Mercadal i Fornells no hagi quedat desert, com havia passat els últims anys. En aquesta ocasió, ha recaigut en Ferran Vizoso Rodríguez, que ha realitzat un treball sobre "Els 'aljubs' de Mercadal". L'avanç de la investigació s'inclou en el programa de festes.

Fornells
L'Ajuntament va aprofitar l'ocasió per presentar també el programa de festes de Sant Antoni de Fornells.

La caixera batlessa del poble costaner, Constanza Navarro, va apuntar que el programa de festes és similar al de l'any passat. No obstant això, com a principal novetat està l'organització, per primera vegada, d'un sopar popular de tots els veïns en el carrer de la Mar, que se celebrarà el dia 24 a les 21 hores.

D'altra banda, el pregoner de les festes de Sant Antoni d'enguany serà Joan Sans Pascual, en Nito Manela. L'acte tindrà lloc el proper dia 26, a les 20.30 hores, al Castell de Sant Antoni.