TW
0

Autofitxa
Vaig néixer a Ciutadella, tenc 18 anys i estic estudiant la carrera de Comunicació Cultural a la Universitat de Girona. Ara som a Menorca, passant les vacances d'estiu. Les meves aficions són el cinema i viatjar. He estat acceptat per participar al Festival Internacional de Cine de San Sebastián com a membre del Jurat Jove, aquest setembre.


Com ha aconseguit ser seleccionat per formar part del Jurat Jove del festival?
Una amistat de la família, que havia participat com a jurat, ens ho va recomanar. Qualsevol persona d'entre 18 i 25 anys pot sol·licitar formar part del Jurat Jove del certamen i em va interessar. El mes de juny vaig enviar la sol·licitud per e-mail a la web del festival, explicant que m'interessava participar-hi i els vaig enviar les meves dades.

Què li van respondre?
Me van contestar a principis de juliol, dient-me que havia estat seleccionat i informant-me sobre el programa i funcionament del Jurat Jove.

Quan té previst desplaçar-se a Donosti?

El proper 19 de setembre, quan està previst l'acte d'inauguració del certamen, al qual estem convidats els membres del Jurat Jove i a on se'ns donarà l'acreditació. Al dia següent, el dia 20, comença el festival. Assistiré a tres projeccions diàries fins el dia 28 de setembre.

Sap quines pel·lícules veurà?
No ens ho han comunicat. Són pel·lícules de directors novells, no professionals, que es volen obrir camí en el món del cinema. Cada pel·lícula s'ha de puntuar de l'1 al 10, segons el criteri personal de cada membre del jurat.

Li fa ganes? Troba que és una oportunitat?
Sí, la idea de participar al festival com a membre del Jurat Jove m'interessà tot d'una. Pot ser una oportunitat per conèixer gent nova, per saber com funciona per dins un festival reconegut a nivell internacional i, sobretot, per aprendre del món del cinema.

Li pot aportar experiència per a la carrera que està estudiant?
Estic convençut que sí, perquè és una carrera que té assignatures que tenen molt a veure amb el cinema, i una experiència així et pot aportar coneixements. Si vius aquesta experiència en primera persona, a l'hora d'escriure i redactar sobre cine sempre serà més fàcil.

La seva carrera és innovadora, per què la va escollir?
Estava entre estudiar Comunicació Cultural o Comunicació Audiovisual. Em vaig decantar per la primera perquè el món cultural m'atreu, especialment el cine, com també Girona com a ciutat, més tranquil·la que Barcelona.

Expliqui què és la comunicació cultural?

Alguns la defineixen com un periodisme de tipus cultural, però no és ben bé periodisme. Te preparen per saber escriure, expressar i interpretar tot allò relacionat amb l'àmbit cultural: el cine, la història, societat...

Li agradaria arribar a fer feina a l'àmbit del cinema?
Sí, és el que m'agradaria. Una de les meves il·lusions és arribar a ser crític de cine.

Per últim, li faria il·lusió conèixer algun actor o director famós al festival?
(Riu) Quan vaig decidir presentar-m'hi, açò no és el primer que me va venir al cap. Però si veig o tenc l'oportunitat de conèixer algú famós sempre serà un valor afegit.