Participació. Molts veïns van prendre part als actes d’ahir - Jame Fiol

TW
0

Fornells va viure ahir la jornada festiva dedicada a la Mare de Déu del Carme, patrona dels pescadors i mariners, una festivitat molt arrelada i d'especial significació per als fornellers.

L'Església de Sant Antoni Abat va acollir una concorreguda missa per honrar a la Mare de Déu, oficiada pel rector, Joan Tutzó, i a la qual van assistir les principals autoritats i nombrosos vesins i turistes que van voler sumar-se a la veneració de la patrona marinera. La celebració litúrgica finalitzà amb el tradicional cant de la "Salve marinera", amb la pregària perquè la patrona sigui llum guia i protectora.

A continuació, la imatge de la Mare de Déu del Carme encapçalà la processó, portada per quatre pescadors i acompanyada pels vesins i autoritats. La comitiva va passejar fins la plaça de s'Algaret, on la imatge va ser embarcada. Desenes de barques acompanyaren la patrona marinera en la tradicional processó marítima, que sortí del port per navegar per la badia. La filada d'embarcacions oferí una bella estampa festiva que va atreure l'atenció de molts visitants.

A la bocana del port es va llençar una corona de flors en memòria dels pescadors desapareguts, en un fosquet en què els navegants van poder gaudir de la posta de sol. De tornada, la imatge de la Mare de Déu del Carme va ser duita de nou a l'església, on es tornà a interpretar la "Salve marinera".

Un any més, el programa festiu va ser organitzat per la Confraria de Pescadors de Fornells, amb la col·laboració de la Parròquia de Sant Antoni Abat i de l'Ajuntament.