Facebook. Els músics compartiren ahir una estona amb alguns dels membres del grup de Facebook que durant molts mesos demanava el seu retorn a través de les xarxes socials - Jame Fiol

TW
0

Menorca viurà diversos concerts importants aquest estiu. Arribaran a l'Illa cantants mediàtics, grups relativament nous que han engrescat al públic per la seva música alegre, intèrprets sublims... No hi ha dubte que totes seran actuacions de gran nivell, però segurament tampoc no es podrà discutir que el concert amb major càrrega de sentiments, aquell que s'ha esperat durant més temps, és el que es viurà aquesta nit a la zona de Son Gabriel, al Polígon Industrial de Ciutadella. Per fi, els Ja t'ho Diré tornen a Ciutadella, i ho fan per acomiadar la seva gira de retrobament.

"Serà un bon punt i final per tancar el llibre de la història dels Ja t'ho Diré", opinava ahir el baixista, Fly. El grup promet un concert intens, dens i emocionant. "La gent es trobarà un Ja t'ho més refrescat", comentava Cris Juanico. Amb un escenari de 200 metres quadrats i dues pantalles laterals, on es farà realització de vídeo en directe, el grup amb més projecció de la història musical menorquina promet un espectacle a l'alçada de l'època en què ens trobam. "Quan ens vam tornar a trobar vam mirar deu anys enrere, però amb l'ajut de Toni Pastor hem posat la mirada a l'actualitat, revisant fins i tot allò que musicalment semblava intocable", explica el cantant. Com no podia ser d'altra manera, hi haurà espai també per a les sorpreses, i com a tal, no hi hap cap pista del seu contingut. "Trabucarem el sac", resumí Juanico.

El concert que es podrà gaudir avui vespre serà pràcticament el mateix que estava previst quan es va decidir començar la gira de retrobament. Ara bé, com ja s'havia anunciat, hi ha un canvi important, la ubicació. Del Castell de Sant Nicolau s'ha passat a Son Gabriel, al Polígon Industrial. El grup comenta que aquesta modificació es produeix, per una banda, per qüestions tècniques, ja que el muntatge supera les possibilitats reals de l'emplaçament al costat del mar. Per altra banda, un concert a la vora de la mar suposava més riscos per al públic assistent. Cris Juanico resumeix el canvi dient que "el concert al Castell Sant Nicolau era més romàntic, tot i que realment, amb la fosca només haguéssim vist passar el llum de Sa Farola i tal vegada la silueta del Castell. Al final, el concert serà el mateix".

L'actuació d'aquest vespre serà el fruit de quasi dos anys de preparació, i la culminació d'una petita gira que havia d'incloure només dos concerts i al final han estat cinc les actuacions. Si avui es compleixen les previsions, finalment unes 10.000 persones hauran presenciat el retrobament dels Ja t'ho Diré. "Si ens ho haguessin dit fa dos anys, haguéssim firmat tot d'una", apunten.

Els components del grup confessen estar molt satisfets amb la resposta del públic, a qui admeten l'esforç fet per pagar una entrada de 28 euros. "Si la gent fa aquest esforç, noltros hem d'estar al cent per cent, i per açò duim un espectacle com toca", resumeixen.