Col·laboració. Consell i Ajuntament signaran un conveni - cime

TW
0

L'Ajuntament des Castell i el Consell signaran un conveni de col·laboració per tal de dur a terme les obres de rehabilitació del Molí des Camí Vell de Maó, situat a Binitap.

A través d'aquest conveni, la institució insular es compromet a aportar la quantitat màxima de 25.000 euros per tal de finançar part de les despeses que s'originin amb la recuperació d'aquest bé. Mentre, el Consistori es compromet a habilitar els mitjans i els recursos necessaris per tal de fer possible la rehabilitació del molí. Així, l'Ajuntament serà l'encarregat de posar en marxa l'encàrrec i l'aprovació d'un projecte que es podrà fer per fases.

Adquisició

El mes de juny, l'Ajuntament des Castell va formalitzar la compra del Molí des Camí Vell de Maó a la família Sintes de Olivar.

Es tracte d'un molí de vent fariner que està situat al paratge de Binitap, a la carretera que uneix Es Castell i Maó. Es tracte d'un be que està inscrit al Catàleg de Protecció del Patrimoni Històric, annex 5 del Pla General d'Ordenació Urbana des Castell, així com també al Catàleg de Molins de Vent Fariners de Menorca, elaborat per la Conselleria de Cultura del Govern balear l'any 1988.

Tant el Consistori com el Consell reconeixen l'interès i el valor històric d'aquest bé, que forma part del patrimoni etnològic de Menorca, així com també del paisatge de l'entrada del poble des Castell.

Actualment, el Molí des Camí Vell de Maó està en estat d'abandonament, i és per això que totes dues institucions s'han posat d'acord per col·laborar en la seva rehabilitació.