TW
0

autofitxa
Vaig néixer a Maó, el 1957. De petita vaig viure 14 anys a Palma perquè mon pare és militar, i quan em vaig casar vaig tornar a Sant Lluís, on he viscut fins el 2011. Ara visc a Maó. Tenc tres fills i cinc néts. Som auxiliar d'infermeria i faig feina al Centre Residencial per a Discapacitats de Trepucó. Som una persona molt activa: m'agrada caminar, nedar durant tot l'any, muntar a cavall amb la meva filla i néts, i la fotografia de paisatge i naturalesa.

Com se li despertà l'afició per la fotografia?
Sempre m'havia agradat. Quan vaig viure a Palma treballava a un laboratori de fotografia. També m'agradava retratar la meva família i els esdeveniments familiars. L'afició va sorgir fa mig any, quan amb els meus cosins, en Toni Ramón, na Dori i n'Esteve, vam anar a Favàritx i amb una càmera de butxaca vaig fer fotos. La passa la vaig donar quan em vaig comprar una càmera en condicions. He continuat fent excursions amb aquest grup i, especialment, amb en Toni Ramón, qui m'ha ensenyat tot el que sé de la fotografia. Ha tingut molta paciència! (riu).

Com es titula la seva fotografia que ha estat premiada?
Li vaig titular "Ombra". Vam decidir concursar el meu cosí en Toni i jo, i vam visitar les pedreres. Vam fer més de 300 fotografies digitals. Quan vam arribar a casa vaig triar aquesta, perquè en posar-la la pantalla de l'ordinador em va suggerir la cara d'una persona. Fins i tot em recorda la cara de'n Hitchcock! En vaig presentar dues i aquesta resultà ser la guanyadora.

Hi havia estat mai a Líthica?
No hi havia estat mai i me van captivar. Em va agradar el llegat dels picapedrers a les pedreres i els jardins que s'han creat, és un lloc especial. Assistir a un espectacle cultural a les pedreres de nit ha de ser molt polit. Me fa ganes visitar-les de vespre i captar alguna fotografia. Les pedreres són un espai de gran bellesa per fotografiar.

És el seu primer premi?
Sí, mai no m'havia presentat a cap concurs. Me vaig presentar per disfrutar fent fotos, per gaudir i conèixer un altre lloc...no m'imaginava que resultaria guanyadora. Quan me van cridar per comunicar-m'ho vaig quedar freda.

Quina fotografia li agrada fer?
M'agrada recórrer el Camí de Cavalls i retratar paisatges, les cales que trobam, el món vegetal, les flors... He tingut sort de tenir el meu cosí, en Toni Ramón, que m'ha engrescat a anar d'excursió, m'ha ensenyat a respectar la naturalesa i m'ha ensenyat a manejar la càmera i l'ordinador. Li estic molt agraïda perquè he descobert una afició que m'ompl i que m'ha permès recuperar l'amistat amb els meus cosins. Ho recoman, la fotografia és una afició molt sana. Avui dia me'n duc la càmera per tot!

La seva foto la podrem veure a l'exposició de Líthica, inaugurada ahir fins dia 7 d'agost a l'Espai Xec Coll de Ciutadella, quin ha estat el premi?
Me van entregar 250 euros i la foto és la imatge d'enguany de les postals de les pedreres i de l'hotel Tresants de Ciutadella.

És la que més li agrada de totes les que ha fet?
Sí, perquè ha resultat premiada i ha tingut el reconeixement d'un jurat. Tenc una sèrie de fotos de nit a Fornells, fetes fa poc, de les quals estic molt contenta del resultat. M'agraden totes les que faig, les veig com a petites obres d'art. Estic aprenent molt i la fotografia és una afició molt estimulant.