TW
0

autofitxa
Som de Ciutadella, tenc 20 anys i he acabat el tercer curs de Piano al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona amb la professora Catherine Ordronneau. Vaig començar els meus estudis de música amb 7 anys a l'Escola Municipal de Música i Dansa de Ciutadella. La professora Luba Klevtsova, amb la seva estimació pel piano, va ser qui em va iniciar i motivar dins aquest món. M'encanta la música clàssica, encara que també escolto altres estils. Crec que qualsevol tipus de música s'ha de respectar i conèixer. La meva cançó preferida és "Talk You Down", de The Script, pels records que em porta. Oferiré un concert, aquest divendres, dia 26, a les 20.30 hores, a l'antiga església del Socors. Serà gratuït i està obert a tothom que em vulgui venir a escoltar.

Com va decidir dedicar-se seriosament a la música?
Des que vaig començar a estudiar piano fins ara hi ha hagut un procés evolutiu: quan ets petit tocar un instrument és només una activitat, però amb els anys hi dediques més temps i esforç, i això resulta molt gratificant quan notes el progrés. El piano sempre ha estat present en els moments importants de la meva vida i decidir cap on enfocar el meu futur va ser relativament fàcil ja que inconscientment ho havia anat interioritzant. Tenia els meus dubtes i pors, com tothom, però en el fons sabia que seria pianista perquè és el que duc a dins. Quan toco em sento bé, disfruto, estic segura i confio en mi mateixa.

Ho devia tenir molt clar, perquè és un món dur. Quantes hores estudia cada dia?

Hi dedico almenys sis hores, però en època d'exàmens o concerts moltes més. L'important no és la quantitat en hores sinó la qualitat i concentració, açò només s'aconsegueix amb molta voluntat i capacitat per organitzar-te l'estudi (a vegades minut a minut). I això comporta assumir que has d'estudiar cada dia de la setmana i també en vacances. Com a exemple et diré que vaig anar de viatge i em vaig emportar un piano elèctric per poder estudiar a l'habitació de l'hotel (tenia un examen important la setmana següent i sabia que no m'ho podia permetre).

I li queda temps per fer alguna cosa més, almenys ara a l'estiu?
Costa, però sí. Ara treballo a mitja jornada i també dono algunes classes particulars de piano i llenguatge musical. Si m'ho proposo encara em queda alguna estona per anar a la platja i sortir amb les amigues, però he de compensar el temps. És qüestió d'organitzar-se. Em faig un horari diari i intento ser molt estricte a l'hora de complir-lo. No és cap sacrifici, però s'hi ha de posar molta voluntat, molta disciplina.

A l'hivern li deu ser més fàcil amb la tutorització dels professors.
Sí, però rebem poques hores de classe. La professora de piano em dona només una hora a la setmana, tot el treball es fa a casa i és un tipus d'estudi molt personal i individual. La classe d'instrument és una supervisió setmanal de la feina constant, no pots deixar res per darrera hora, s'ha de programar amb molta antel·lació. Després del concert d'aquest divendres a l'auditori del Socors, a Ciutadella, em dedicaré al repertori del proper curs.

I en aquest concert, quines peces li podrem sentir tocar?
Com que és una iniciativa pròpia i serà un concert en solitari, interpretaré algunes de les obres que he treballat durant el curs dels compositors Schubert, Debussy i Liszt. La balada en si menor de Liszt, la meva preferida, serà l'última peça del concert.