Intervenció. Joan Sans Pascual, de 77 anys, va ser entrevistat en directe per la seva néta Roser - Paco Sturla

TW
0

Fornells encetà anit les festes de Sant Antoni Abat amb un pregó original i ple d'anècdotes. Una multitud omplí el recinte del Castell de Sant Antoni per escoltar la convidada a la festa que va fer Joan Sans Pascual, forneller d'arrel que ha dedicat gran part de la seva vida al benefici col·lectiu del seu poble.

En Nito Manela va oferir un nou format de pregó, en el que va ser entrevistat en directe per la seva néta Roser i en el decurs del qual s'escoltaren les cançons del grup "No hi som tots". El pregoner va fer un repàs a la seva vida per explicar l'evolució de Fornells. Molts dels presents es sentiren identificats amb les anècdotes, els noms de molts fornellers que ja no hi són i la descripció de l'antic poble de pescadors. Gran part de les vivències van despertar els riures del públic, en un pregó ple d'esquitxos d'humor.

Nito Manela va fer especial esment a la Confraria de Pescadors "que ha estat la principal institució del poble", recordant l'ajuda de l'entitat a les famílies dels pescadors desvalguts o ja vells. El pregoner recordà també com les festes de Sant Antoni Abat han evolucionat, convertint-se en reclam de milers de visitants. Evocà el poble de pescadors que avui s'ha convertit "en destinació turística de referència" a l'Illa. A la vegada, aprofità per reivindicar davant les autoritats "a que es facin totes les millores necessàries al port, però sense deteriorar l'encant que té". El comentari despertà l'aplaudiment espontani del públic.

Després d'agrair l'estaló de la seva dona, na Juanita, el grup de música interpretà una cançó que fa anys es cantava a l'Església durant les festes del patró i que ha estat recuperada. L'acte acabà amb una emotiva interpretació de "Sa Balada d'en Lucas". La nit s'embullà després amb el concert la Banda de Música des Mercadal i Fornells.