Autofitxa
Em dic Marino, tenc dotze anys i aquest mes de setembre faré segon d'ESO a l'institut Cap de Llevant de Maó. Jo sóc des Castell. El meu pare es diu Antonio Rodrigo però el coneixen per Popi i la meva mare és na Pilar Preto. Tenc una germana que és diu África. M'agrada molt cuinar, la música i els cavalls. Enguany em vaig estrenar a les festes des Castell i vaig ser el caixer més jove.

Me dius que t'agrada cuinar...

Sí, m'agrada molt la rebosteria. I sobre tot, fer els carquinyols. Els faig tot sol. Trop que me queden bons.

I també comentes que t'agrada la música. Sones algun instrument?
Fa un any que son amb la banda des Migjorn Gran. Toc la trompa. He participat en els concerts d'estiu que ha fet la banda, tant els d'enguany com els de l'any passat. I en jaleos de festes.

Quan comences a interessar-te per aquest món dels cavalls?
De petit sempre havia volgut qualcar. I vaig començar quan tenia set anys. Me vaig iniciar al Centre Eqüestre Equimar. Allà vaig fer doma clàssica i quan vaig tenir els deu anys vaig començar amb els salts d'obstacles. Per Nadal de fa tres anys me van regalar una classe de doma menorquina al Club Hípic Sa Creueta i me va agradar tant que ara faig principalment doma menorquina. També faig qualque classe de clàssica però moltes menys. Vaig a Sa Creueta i també a la eugassada de Biniarroga Vell.

Enguany has participat a les festes de Sant Jaume per primer cop i has estat el caixer més jove de la qualcada, veritat?
Sí, va ser la primera vegada que sortia. L'any passat ja volia participar-hi però com que no tenia dotze anys no vaig poder sortir. I enguany era sí o sí.

I els nervis com van anar?
En tenia molts. No sabia si el cavall me botaria bé o no, com reaccionaria jo. Però va anar molt bé.

I qui ha estat el teu company de festes?
En Poriol.

Quin diries que ha estat el moment més divertit o "guay" d'aquesta primera experiència a les festes de Sant Jaume?
Només vaig sortir dia 25, el dia gran de les festes. I me va agradar molt la volta de les canyes verdes. També destacaria la darrera passada, estava ja més tranquil i anava més confiat. He de dir que me va agradar molt entrar a la Plaça amb en Micky Borràs, que és qui m'ensenya. M'ha ajudat molt. Vull donar les gràcies a tothom qui m'ha ajudat en poder sortir a les festes.

Alguna il·lusió a aconseguir?
Sortir els dos dies i també m'agradaria tenir algun dia cavall propi.