Participació. Prop d’un miler de veïns van participar a la desfilada - Gemma Andreu

TW
0

No hi ha res millor per superar la ressaca d'unes festes com les de Sant Llorenç que una desfilada de carrosses. Així ho varen demostrar els prop de mil participants que ahir varen animar els carrers d'Alaior recreant el mon de Mary Poppins, a partir de les vuit i mitja del vespre.

Tot i que les primeres xifres apuntaven cap als 800 participants, gairebé un miler d'alaiorencs varen participar en aquest acte, que ahir celebrava la seva quaranta-dosena edició. Mentre que l'arxiconeguda pel·lícula Titanic va ser l'escollida l'any passat per el tema protagonista, enguany han estat els personatges del clàssic de Disney de 1964 els qui han omplert les deu carrosses que formaven la desfilada.

La comissió de festes de l'Ajuntament d'Alaior es va encarregar de que totes donessin vida a algunes de les localitzacions més representatives de la història protagonitzada per Julie Andrews i Dick Van Dyke, l'estranya parella encarregada d'educar als petits de la família Banks en els valors típics del mon Disney. Els veïns d'Alaior, ara disfressats de banquers, ara d'escura-xemeneies, van omplir aquestes escenes del Londres de principis de segle passat amb il·lusió.

Tot això, com no podia ser d'altra forma, acompanyats de les clàssiques cançons d'aquest musical, les melodies de les quals han passat per tots els formats i estils, des dels espectaculars shows de Broadway fins el jazz i el swing. "A Spooonful of Sugar", "Chim Chim Cher-ee", "Supercalifragilisticexpialidocious", cançons que no podien faltar en aquesta desfilada i que es van intercalar amb alguns èxits actuals per tal de no desgastar el, d'altra banda limitat, repertori d'aquesta història basada en la sèrie d'històries infantils de P.L. Travers.

Les carrosses van recórrer les zones més cèntriques del poble, passant per el Camí Nou, la plaça Nova, els carrers Porrassar Nou i Porrassar Vell, el carrer nou, i els carrers des Ramal i Balmes, entre altres. El transcurs d'aquest recorregut va ser animat per vàries colles de geganters i capgrossos, amb la participació especial de la colla de geganters de Campos, vinguts expressament des de Mallorca per aquestes festes de Sant Llorenç.

Varen participar també la Banda de Tambors i Majorettes, i durant la desfilada va tenir lloc una batalla de paperets i serpentines entre els participants i els assistents, que va fer el vespre encara més divertit.

Va destacar la implicació dels alaiorencs, que van participar molt activament, superant les expectatives de la comissió de festes. Els assistents, joves i grans, admiradors de les aventures de la mainadera anglesa amb poders màgics o no, van poder gaudir d'un espectacle ben "supercalifragilísticespialidòs". Un acte ple d'il·lusió que va ajudar a més d'un a superar amb un somriure la ressaca d'unes festes tant animades com les de Sant Llorenç.