TW
0

Els cavalls van deixar aparcada la seva faceta com a bons botadors, per demostrar que també tenen aptituds com a corredors. Va ser amb les carreres que es van celebrar ahir capvespre al Cós, en un esdeveniment organitzat pel Club Hípic d'Alaior.

La cita incloïa les carreres de cavalls, les d'ases i també la cursa atlètica popular.

A les carreres de cavalls hi van prendre part vuit cavallers, Climent Olives, Francesc Benítez, Nando Mestre, Joan Sintes, Josep Carreras, Maite Verger, Toni Marquès i Víctor Borràs. Aquests, organitzats per parelles, van disputar primer les quatre curses eliminatòries, de les que en van sortir els semifinalistes, d'entre els quals, en darrer terme, en sortirien els dos finalistes, que van ser Josep Carreres i Víctor Borràs. La final va estar molt disputada. Tant, que el guanyador, Borràs, només va treure 40 centèsimes a Carreres.

Per a la cursa d'ases es va comptar amb dos exemplars. Els animals no van col·laborar gaire amb l'espectacle, especialment el de José Miguel Pons, que es va negar a córrer. En qualsevol cas, tot va quedar en anècdota, i el bon ambient i l'animació que hi va posar el nombrós públic que omplia el Cós, va fer que el capvespre fos ben entretingut i divertit.

Però el capvespre no era exclusiu per a cavalls i ases. Així es va celebrar també una cursa popular. Un esdeveniment per al que es va comptar amb 18 participants d'edats molt diverses, des de fillets de quatre i cinc anys, fins a adults. Els guanyadors van ser Isma Marquès i Judit Alós en categoria absoluta, i Ot Ferrer i Júlia Alós en l'escolar.

El Dilluns de Sant Llorenç, que havia començat a les 12 hores amb una missa en record dels veïns desapareguts i amb l'homenatge a Catalina "Kay" Mercadal, es va completar amb l'exhibició organitzada pel Club de Gimnàstica Rítmica d'Alaior, i amb el Festival de Sant Llorenç del Club de Patinatge. Per últim, ja per tancar, el ball de final de festa amb la Orquesta Huracán, i la Traca de Fantasia a la Plaça Nova, passada la mitjanit.