TW
0

Autofitxa
Vaig néixer a Ciutadella el 1969. Faig de director artístic de desfilades de moda i tenc experiència com a dissenyador de moda, estilista de televisió, cine i teatre, redactor de moda per l'Institut Català de la Moda de Barcelona i col·laborador de diversos mitjans de comunicació. Durant 17 anys vaig residir a Barcelona i un any a Madrid on em vaig dedicar a dirigir desfilades nacionals i internacionals per Toni Miró, Agatha Ruiz de la Prada, Emanuel Ungaro, Pierre Cardin i Roberto Cavalli. Vaig ser un dels primers col·laboradors als magazines d'IB3. Les meves aficions són la fotografia, que he descobert recentment, la moda, i els mitjans de comunicació.

Què l'ha duit a participar en la mostra col·lectiva d'art amb motiu del centenari de "El Iris"?
En José Manuel, el director del setmanari, em va convidar a exposar. És una fotografia que es titula "L'eròtica del quart poder" i la model que apareix és una de les que desfilen quan organitzo desfilades a Menorca, Astrid Kooy. És un luxe participar en aquesta exposició al Roser. És la primera vegada que expòs una fotografia meva i l'he feta per despertar la reacció del públic. M'ha fet molta il·lusió.

La seva faceta com a fotògraf era desconeguda, com la va descobrir?
Va ser pura casualitat! Fa mig any venia d'una desfilada a Madrid i quan vaig arribar a Maó el destí va fer que arribàs a les meves mans una càmera Nikon (riu). A partir d'aquí vaig començar a experimentar amb la càmera sense tenir cap noció de fotografia. És una afició que me relaxa i em desperta la vena artística.

Què li agrada fotografiar?
La mar, el paisatge, l'arquitectura, els carrers de Ciutadella i el cos femení, perquè té atractiu artístic i m'agrada treure la bellesa interior femenina.

A Menorca és conegut com a organitzador de desfilades benèfiques de moda, com és la seva feina?
És una feina creativa, artística i molt estressant! Tot ha de sortir perfecte: la música i el so, el càsting de models, la coordinació de perruqueria, maquillatge i moda, i que tot dalt l'escenari surti impecable. La primera gala benèfica la vaig dirigir quan tenia 16 anys i va ser al Club Nàutic de Ciutadella, a benefici de Creu Roja. Des de llavors no he aturat. També duc uns quants anys organitzant espectacles de moda a benefici d'AECC-Ciutadella.

Quina és la pròxima que prepara?
El mes qui ve. Dirigiré diferents desfilades al Centre Comercial Tres Aguas de Alcorcón, a Madrid. A l'octubre aniré a Barcelona a dirigir les desfilades de moda organitzades per diverses associacions de comerciants de la Ciutat Comtal. El novembre, un cop més, farem la gala benèfica a benefici de Creu Roja Ciutadella a la Sala Multifuncional.

És engrescador treballar en actes amb finalitat benèfica?
Als 9 anys vaig entrar a la Creu Roja de la Juventut, també vaig fer la "mili" a la Creu Roja de la Mar i sempre he tingut aquesta vinculació amb entitats benèfiques.

El sentim i el llegim a diversos mitjans de comunicació locals, és un món apassionant?
Sí, apassionant, interessant i un poc "punyetero" (somriu). Tant jo com les meves col·laboradores (Carmen Vivó i Astrid Kooy) posam el toc d'humor al magazine dels matins de Cope-Menorca. I al setmanari "El Iris" col·labor d'ençà el 1995 amb els especials de moda, de rebaixes i comercials.