Trobada. Va comptar amb els grups Aires des Barranc d’Algendar i Arrels de Sant Joan - J.J.

TW
0

El grup folklòric Aires des Barranc d'Algendar va celebrar diumenge la XXXI Mostra Folklòrica, que va tenir com a convidat el grup Arrels de Sant Joan, de Ciutadella. En aquesta ocasió, la trobada tenia un element que la feia diferent als altres anys, l'homenatge que es va retre a Pepe Janer, en Pepe de son Abatzer, qui fou el membre més veterà del grup, col·laborant fins a la seva mort.

De ben jovenet Pepe Janer va començar a tocar el guitarró, instrument que va comprar de segona mà, que els fills han regalat el grup folklòric, instrument de gran vàlua amb més de cent anys d'història. Moisès Coll va cantar un seguit de gloses on dibuixà el tarannà de Pepe de son Abatzer: el seu origen camperol, els més de 60 anys formant part del grup i la seva qualitat humana, alhora que glosava, en una gran pantalla es passaven imatges d'en Pepe amb el seu grup folklòric. Els dos fills van rebre de mans del grup organitzador, les gloses impreses i l'agraïment pel lliurament del guitarró.

Com sol ser habitual, la mostra va convocar molta gent amb ganes de passar-ho bé amb les cançons i balls de la terra. Primer van actuar els amfitrions, per donar pas, tot seguit als ciutadellencs, els quals, a més del seu repertori habitual, van mostrar quina era la vestimenta del segle XIX.

Per finalitzar, la mostra es va iniciar amb la recepció que ofereix l'Ajuntament als grups convidats, tot obsequiant-los amb un present significatiu del poble.