TW
1

"Feim un cafè" és el títol de l'exposició pictòrica que Adolf Llovera inaugurà ahir a la Galeria Retxa de Ciutadella en homenatge al deliciós instant de prendre un cafè. Utilitzant la tècnica a l'oli, el pintor català capta la sensació de tranquil·litat a la primera hora del capvespre, a les terrasses i taules on s'han servit o es serviran els cafès. L'autor interpreta la llum d'hivern, quan a la tarda el sol entra en horitzontal als cafès i les terrasses, evocant un joc de llums i penombres que transmeten tranquil·litat.

Nascut a Barcelona el 1942, Adolf Llovera fa 30 anys que estiueja a Menorca, pel que "Feim un cafè" retrata escenaris ben menorquins de l'hora del cafè: una terrassa a Baixamar, les taules de l'interior de l'Imperi, les cadires ordenades davall Ses Voltes, una tassa de cafè amb la bandera de Sant Joan... són instants d'inspiració que el pintor capta quan estiueja a l'Illa i que recrea a l'hivern en el seu estudi de Barcelona.

Descobrí l'Illa de la mà del seu cunyat, el pintor Ramón Jesús, i establí la seva segona residència amb la seva dona a Es Migjorn. La vinculació amb l'Illa es reflexa en els seus apunts artístics i la seva obra, deixant-se endur pel paisatge i les sensacions. "Feim un cafè" és la segona exposició que presenta a la Galeria Retxa, després de moltes altres arreu de l'Illa, el que l'ha convertit en un pintor de referència de l'estiu menorquí. La seva col·lecció ens convida a evocar el moment de prendre el cafè en la quietud dels solitaris capvespres d'hivern.