Emoció. Josep Antoni Pons Roca estalonat per la seva família, autoritats i tot el públic - Paco Sturla

TW
0

Ahir va ser una nit d'emocions en el marc del Festival de Música d'Estiu de Ciutadella, amb l'entrega de l'Insígnia d'Or de Joventuts Musicals de Ciutadella a Josep Antoni Pons Roca i amb el concert nombre cent de l'Orquestra de Cambra Illa de Menorca, baix la direcció de Kai Gleusteen, i amb l'actuació de la soprano Maria Camps.

Obrí l'acte el president de JJMM de Ciutadella, Ricard de la Fuente, amb paraules de reconeixement a la figura de Pons Roca. "En un moment de crisi, en que la cultura es veu amenaçada és bo fer memòria del paper d'entitats culturals com JJMM en la societat menorquina".

L'entitat va ser la primera en constituir-se a Menorca, l'any 1958, "en un moment en que la cultura patia una greu precarietat". Josep Antoni Pons Roca va ser un dels fundadors i, durant uns anys, va ser "l'autèntica ànima i motor de JJMM de Ciutadella", convertint-se "en un veritable referent del món cultural del nostre poble, que des de la seva senzillesa i generositat va fer que JJMM esdevingués un vertader bressol de la nostra identitat artística i cultural".

De la Fuente destacà de l'homenatjat que "des de la seva tasca abnegada i altruista de secretari de l'entitat, va exercir d'incansable dinamitzador de les arts musicals i diverses manifestacions culturals a l'hora que va servir de vincle amb les terres amb qui compartim la nostra cultura".

Josep Antoni Pons Roca rebé el reconeixement de l'entitat i els aplaudiments del públic, que anit va tenir el privilegi d'escoltar la brillant actuació de l'OCIM després d'una temporada de silenci.

El concert es repetirà avui, a les 21 hores, al Teatre Principal organitzat per JJMM de Maó.