TW
0

Una cançó bressol de Bep Marquès d'Inventari servirà a pares d'arreu del món per dormir els seus nadons. La peça es titula "Dorm petit" i és una de les tres cançons per a infants que incorpora el nou Cry Translator ideat per l'empresa menorquina Biloop. Els interessats en l'aparell detector de les emocions dels bebès podran escollir entre la cançó d'Inventari, una de Brahms i una altra de Mozart.

La versió d'Inventari és instrumental però deixa palès que la sintonia entre un grup musical i un emprenedor menorquí, en aquest cas Lluís Meca, poden aconseguir un producte que traspassi fronteres. El nou Cry Traslator es comercialitzarà a partir de demà arreu del món, com un dispositiu ideal per a les famílies.

El Cry Translator és una aplicació que tradueix els plors dels infants i desvetlla les seves emocions als pares. És a dir, és el dispositiu que permet respondre a la pregunta: per què plora?.

Lluís Meca, fundador de Biloop, va idear el dispositiu a partir del naixement del seu propi fill, quan saber per què plorava era una preocupació. Començà a investigar i a documentar-se durant uns anys, fins a donar com a fruit el Cry Translator, un dels dispositius més demandats en qüestions de salut arreu del món, també com aplicació per a l'iPhone.

La idea empresarial de Lluís Meca ha rebut enguany diferents guardons: va ser premi Innovem 2013, que atorga l'Associació de Joves Empresaris de Balears; com també va obtenir el premi a la innovació de CAEB. El Cry Translator tradueix els plors dels bebès, a la vegada que incorpora cinc sons per calmar l'infant: les ones de la mar, els batecs del cor de la mare i tres cançons bressol. En aquest cas, la peça d'Inventari forma part del disc "Encara hi som a temps" va ser escrita per al fill major del bateria del grup, tot i que la versió del Cry Translator és instrumental. La melodia és del guitarrista Nasi Comellas. El fet de que una peça del grup menorquí pugui sonar arreu del món per tranquil·litzar a milers d'infants és una satisfacció que els ompl d'orgull.