Cita anual. L’alliberament dels joves mussols a El Toro s’ha convertit en una fita de l’estiu, on grans i petits tenen l’oportunitat de sensibilitzar-se sobre la labor del voluntariat - GOB

TW
0

Els mussols s'han convertit en el símbol de la dedicació altruista dels voluntaris que fan possible l'activitat al Centre de Recuperació de la Fauna Silvestre del GOB. Si no fos per la seva entrega, avui dia no seria possible mantenir l'activitat del centre, i recuperar i alliberar animals salvatges ferits o desvalguts perquè l'aportació de l'Administració pública s'ha reduït de forma dràstica.

Durant la primavera, van arribar al recinte d'atenció a la fauna de Ciutadella molts polls de mussol que havien caigut del niu, trobats per ciutadans a diferents zones urbanes d'arreu de Menorca. La labor dels voluntaris ha fet possible tenir cura d'aquests pollets primaverals que s'han convertit en exemplars joves i sans amb ganes de tornar a la llibertat per caçar ratolins i insectes.

Segons fonts del GOB, enguany s'han alliberat una vintena d'aquests mussols recuperats, dels quals 14 han estat amollats a El Toro amb la participació de molta gent sensibilitzada. Aquest acte d'amollar els joves exemplars s'ha convertit en tradicional de cada estiu, com a reconeixement i agraïment públic a la feina dels voluntaris, que tenen cura dels animals del centre baix la supervisió del veterinari Jaume Pons Bagur.

Els mussols alliberats trobaran un espai on refugiar-se, per caçar i trobar parella per reproduir-se. No hem d'oblidar que la seva funció és essencial per l'equilibri de l'ecosistema i per lluitar contra plagues.