TW
0

autofitxa
Em dic Núria Pons, tenc 33 anys i sóc natural de Ciutadella. M'agrada molt llegir, fer ganxet i també participar en programes de voluntariat divers. Sóc llicenciada en Biblioteconomia i Documentació i ara he acab la de Psicologia a la UOC. Sóc auxiliar de biblioteca a Alaior. L'any 2011 vaig obtenir el premi Contarella de Literatura Infantil i Juvenil amb "La puça Murta a l'Índia" inspirat en el viatge que vaig fer per conèixer la Fundació Vicenç Ferrer.

Quan es sent captivada per tot el món de la lectura i la literatura?
Em ve de molt petita. Era molt aficionada a anar a la biblioteca pública de Ciutadella, sobre tot els estius. Allà hi trobava molta llibertat per triar allò que volia llegir o em volia endur. De ben joveneta me vaig llegir tota la col·lecció de "Los Cinco" i els còmics d'aquella època, com Zipi Zape. I quan va ser hora de decidir què havia d'estudiar, vaig estar entre Psicologia i Biblioteconomia. I em vaig decidir per la primera per tal de poder fer feina a una biblioteca pública. I ara també he pogut acabar la segona opció que tenia damunt la taula.

I on ha treballat?
Mentre estudiava vaig fer feina a Catalunya a una biblioteca pública i escolar. També vaig fer una substitució a Ciutadella i ara fa tres anys que sóc a Alaior. I he de dir que estic molt contenta del tracte que he trobat de la gent d'aquí, tothom és molt agradable. M'hi sent molt còmode.

Quin missatge transmetria a la gent sobre la importància d'entrar en una biblioteca?
La biblioteca pública agrada molt perquè està oberta a tothom i a tot tipus d'edat. I hi ha molta llibertat per triar i elegir qualsevol tipus de lectura. A més, té un component molt social que és molt positiu per a la societat. La cultura, la informació, l'excés a internet ha de poder arribar a tothom. I a mi m'agrada especialment l'atenció al públic.

L'entrada de les noves tecnologies ha reduït l'accés a les biblioteques?
Les biblioteques no han perdut força. Allò que sí ha passat és que s'ha diversificat. Perquè n'hi ha que venen per consultar internet i acaba portant-se un llibre. Crec que ha canviat el coneixement en aquest aspecte. Per exemple, quan busquen material per fer un treball notem bastant que les enciclopèdies o els llibres de coneixement es consulten més bé poc perquè prefereixen internet en aquest sentit, però en matèria de lectura, la biblioteca és molt activa. Tenim gent de totes les edats. Inclús usuaris de fora que cada estiu quan es troben a l'Illa venen a cercar algun llibre. L'any passat van passar per la biblioteca 43.000 persones.

De quin bagatge documental estem parlant?
Consta d'aproximadament 19.000 documents.

Quines lectures recomanaria als lectors?
De les darreres lectures que he fet recomanaria "La casa del silenci" de Blanca Busquets. i per a tots els públics però també més juvenil, "En el mar hi ha cocodrils".

Diu que va anar a l'Índia expressament per conèixer la Fundació Vicenç Ferrer?
Sí, i també a conèixer el nen que tenia apadrinat. Era un però quan hi vaig anar em va captivar tant que actualment en tenc dos.