Jordi Sintes. És el guanyador de la sèrie de fotografies dedicada a les festes de la Mare de Déu de Gràcia - Javier

TW
0

Maó comença a ensumar de ben a prop les festes de la Mare de Déu de Gràcia. I ho fa amb instantànies que parlen de festa. I és que la millor sèrie presentada al certamen de fotografia de les festes patronals de la ciutat transmet un missatge més que festiu. Jordi Sintes s'ha fet amb la millor sèrie, premiada amb 250 euros. Sota el títol "Calasfonts", inclou dues imatges de les festes de l'any passat, una de la Plaça Constitució plena a vessar i una altra dels gegants ballant i dansant. I una tercera que contempla el port de Maó i la Costa de ses Voltes, creuer inclòs. La peculiaritat de les imatges és que s'han realitzat amb un objectiu ull de peix, l'angle del qual és extremadament gran.

El guanyador de la fotografia individual ha estat Pedro Riveiro amb l'obra "Port de Maó". Volia fotografiar el port de Maó "que és una joia que tenim tots els maonesos i que qualsevol racó és una meravella", assenyala. L'obra mostra una balisa de senyalització en un primer pla mentre que el fons es troba ocupat per la ciutat de Maó. El guanyador, amb un premi de 150 euros, ha jugat amb el color i el blanc i negre aconseguint una estampa digna d'observar. Riveiro és el primer cop que participa en aquest certamen.

A més dels primers premis, l'Ajuntament ha atorgat dos accèssits, un a Iván Carretero amb l'obra "El porvenir no me inquieta, lo que es duro a veces es el presente", i l'altra a Víctor Barber amb l'obra "Plecs".
El certamen d'enguany ha rebut la participació de 21 imatges. D'elles, hi ha hagut cinc sèries de tres fotografies cadascuna i unes altres sis individuals.

Cal senyalar que el premi a la millor obra en blanc i negre ha quedat deserta. Només s'hi va presentar una peça.
El jurat va estar format per Juan Carlos Mezquida, Elisa Mus, Ana Lía Noval, Laura Pons Bedoya, Pau Sintes i Diego Pax.