TW
0

autofitxa
Em dic Anabel Villalonga, vaig néixer fa 30 anys a Maó en una família plena de música. Vaig estudiar guiterra clàssica i moderna al Liceu de Barcelona. El meu germà és en Joan Carles Villalonga, cantant dels Sonadors de Son Camaró i jo dirigeixo el Cor de Gospel de la Fàbrica des Músics.

Com va acabar dirigint un cor de gospel?
Des de joveneta duia els cor infantil de l'Orfeó Maonès. Quan vaig partir a estudiar, a més de venir a Maó cada quinze dies per assajar amb el cor, em van agafar en un programa de col·laboració amb la Casa de Treball de Barcelona per dirigir un cor de gospel al Liceu. D'això en fa 5 anys. Poc després vaig tornar a Menorca, on vaig seguir amb el gospel i vaig crear Moments de Cor, que ara ja ha desaparegut, i després em van convidar a dirigir el cor de la Fàbrica des Músics.

Però no es limita només a aquest estil musical.
Abans cantava amb S'Albaire, un grup de folk, amb el que vam actuar molt per Espanya, França, Alemanya, Itàlia i fins i tot Mèxic, en diferents festivals de folk. Era un grup bastant conegut també a Menorca i vam fer molts concerts i ens vam divertir bastant també.

I ara?
Últimament estic amb una cantautora de Nova York i feim gires d'un mes més o menys per Estats Units sempre que podem.

Apart d'això també du el bar Es Cau, amb el seu germà. Com tenen temps de tot?
En trobes. El bar l'obrim a les nits i l'essència del local, l'ambient, és la música. En Joan i jo treim la guiterra i cantem. Feim una mica de tot. Sobretot cançó menorquina. La gent ve a escoltar i a vegades acaba cantant i tot.

Del bar també n'ha sortit alguna agrupació musical, com els Amics des Cau.
Són un grup d'amics de Ferreries que són molt pel bar i, com que els agrada, han traslladat el que fan quan vénen, que és cantar i tocar la guiterra, als sopars que ells organitzen i als bars i els carrers de Ferreries. Són gent de molta bulla i ho fan perquè els ve de gust.

La cançó menorquina del bar segurament la coneixem, però quins temes solen cantar amb el Cor de Gospel?
El gospel és una música espiritual, però també molt animada. El més conegut és "Oh Happy Day". També cantem "A Light of Mine" o "Joyful, Joyful", un tema bastant famós que surt a la pel·lícula "Sister Act" i de la qual en Tòful Mus ens va fer una versió pel disc de Nadales del grup.

El seu darrer concert de l'estiu va ser el de Líthica, les Pedreres de s'Hostal el passat dimecres. Tenen plans per la propera temporada?
Per ara encara està tot en l'aire, però ho afrontem amb molta il·lusió. Hi ha molt bones perspectives de futur, perquè el cor de la Fàbrica des Músics compta cada vegada amb més integrants. Això és molt positiu, no només perquè veiem la bona resposta de la gent, sinó també perquè fa que tinguem més persones que puguin formar part del cor de Gospel. Aquest grup l'hem fet més reduït. Només hi són els que ho fan millor i això ens permet que, sent poquets, hi hagi molta confiança, ens sentim molt còmodes els uns amb els altres i hi ha molt bon rollo. Esperem poder-ho mantenir per l'any que ve.