TW
0

Nou anys i més de 90 concerts després, 7 Ginets diu adéu amb una darrera actuació que tindrà lloc demà dissabte al Pla de sa Creu de Sant Lluís. Oscar Llopis, un dels membres més veterans de la banda, explica alguns dels motius de la dissolució: "Cada vegada ens era més difícil trobar actuacions. Abans podíem arribar a donar uns deu concerts per any. Ara mateix, les possibilitats s'han reduït dràsticament. D'altre banda, mantenir una banda d'aquest estil requereix una sèrie de despeses que cada vegada menys components ens podíem permetre. Però, principalment, la banda es dissol perquè cada un ha fet el seu camí. És un procés natural. Les bandes neixen i moren, i aquesta ja havia fet el seu recorregut".

Les batucades, originàries del continent africà i importades més endavant a Brasil, son un fenomen relativament recent a Europa. La quantitat de percussionistes que hi participen varia molt en funció de cada grup, des de formacions petites com 7 Ginets de dotze o quinze membres, fins les descomunals batucades brasileres que poden arribar als 3.000 components. Surdos, contrasurdos, caixes i tambors, d'entre altres, són els instruments utilitzats. Les batucades actuals, comptant-hi els 7 Ginets, solen mesclar tot tipus de ritmes amb els propis de les arrels d'aquesta manifestació musical: funk, reggae, samba, afrobeat, etc.

7 Ginets desapareix, en mig d'un panorama musical popular que, tot i les dificultats, segueix mantenint una oferta cultural molt respectable a l'illa, gràcies a les persones que estimen aquest art. El seu concert de comiat tindrà lloc demà, dissabte 31 a les nou i mitja al Pla de sa Creu de Sant Lluís.