Celebració arxiprestal. Monsenyor Sebastià Taltavull presidí una multitudinària Eucaristia, a la qual seguiren els balls del Grup Folklòric Es Born, una bereneta popular i el concert del Cor Cadenza - Gemma Andreu

TW
0

Centenars de persones de totes les parròquies de Ciutadella demostraren la devoció que desperta el testimoni de Sant Joan Baptista en la festa del seu martiri. L'ermita de Sant Joan de Missa s'engalanà per acollir una multitudinària Eucaristia, que presidí el bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull.

El prelat exhortà a seguir al Precursor "qui ha posat Jesús com a referent" i continuar el seu missatge "de mirar a Jesús, de fixar-nos en Ell" com a centre de l'existència. Es referí a que "és d'aquesta mirada des d'on ha de sorgir una revolució en els nostres ambients que faci desaparèixer la indiferència dominant". Al respecte, cità al Papa en la definició de que aquesta indiferència s'ha globalitzat. "És un mal estès entre nosaltres, que, com virus malèfic, també entra en la forma en què actuem dins les nostres comunitats i grups cristians. S'ha d'anar en contra de la indiferència, en contra de la inèrcia que tantes vegades ens té endormiscats o incompromesos en l'edificació del món d'avui segons Déu". En aquest punt, el bisbe auxiliar de Barcelona tornà a utilitzar una frase del Papa en afirmar que davant la indiferència "la fe en Jesucrist és la millor revolució", convidant a no quedar de braços creuats i a seguir el testimoni de Sant Joan Baptista.El prelat assenyalà en la seva Homilia que "els cristians vivim un moment nou a l'Església, un moment emocionant i esperançador, en que molts recuperen la confiança, perquè l'Església és una nova veu que clama contra la indiferència". En aquest sentit, destacà l'estil pastoral del Papa Francesc "que és el nou Sant Joan Baptista, que ens està anunciant Jesús i ens convida a fer el mateix".

Per a monsenyor Sebastià Taltavull "avui l'anunci ha d'anar unit a la coherència de vida, com en Sant Joan Baptista" i encoratjà als presents a ser valents en la fe i el compromís. Es referí a la crucifixió de Jesús i al martiri de Joan Baptista "com dues mostres inequívoques d'amor, de qui dóna la vida per aquells a qui estima".

L'Eucaristia, animada pels cants litúrgics i les pregàries, va ser l'acte central de la vetlada, que continuà després amb la festa més popular. La nit s'amenitzà amb les ballades del Grup Folklòric Es Born, mentre la gent gaudia d'una multitudinària bereneta. Tot el menjar servit va ser elaborat pel voluntariat de les parròquies, i els doblers recaptats es destinaran al manteniment de l'ermita. Als balls i a la música popular, enguany s'afegí la novetat d'una actuació de categoria, amb el concert que oferí el Cor Cadenza, dirigit per Corretja Genestar.

La celebració arxiprestal es desenvolupà en un ambient de fraternitat i fe, manifestant-se un any més l'estimació popular per Sant Joan Baptista i l'ermita.