Essència. Una gernació va voler participar d’un dels actes més representatius de les festes de la Mare de Déu de Gràcia - Javier

TW
0

Els maonesos van sentir ahir com l'essència més pura de les festes de la Mare de Déu de Gràcia reposava sobre les seves mans. I és que qui va tenir l'oportunitat de desplaçar-se fins el Claustre del Carme va poder fullejar la tradició més festiva.

La revista que 'Es Diari' dedica a Maó es va presentar anit davant un públic nombrós. No hi faltaren les autoritats com tampoc els col·laboradors i protagonistes de l'exemplar. Coordinada pel periodista Toni Seguí, la revista no només té un contingut lligat a l'actualitat festiva sinó que també inclou la seva vessant més històrica, una part amb clar toc d'humor, a més d'alguns articles que serveixen de pretext per conèixer més i millor la ciutat. Cal ressaltar el reportatge fotogràfic de la Junta de Caixers, que enguany enceta bienni, i que s'ha pretès immortalitzar la part més familiar i personal de cada membre. L'autor de la portada, Jorge Fernández Alday, s'atreví a parlar en menorquí tot i ser bilbaí i amb un contacte amb l'idioma de només tres anys. Va assegurar que "és la primera vegada que el parlo en públic". Va explicar que "volia tractar l'element més festiu que és el cavall, però des d'un punt de vista diferent a la imatge típica i tòpica". I desvetllà la impressió que li proporciona l'enrenou del cavall quan passa al teu costat produït pel contacte de les ferradures amb el sòl. Aquesta estampa és la que ha volgut plasmar en la seva pintura.

Per la seva banda, la batllessa Àgueda Reynés, considerà que la presentació de la revista juntament amb la col·locació dels gegants al balcó de l'Ajuntament, marquen l'inici de les festes. Va voler destacar les imatges amb els familiars que, sens dubte, són l'estampa viva de la realitat que tot cavaller sent els dies grans de tradició i protocols.

El director de 'Es Diari', Josep Bagur, va voler agrair als col·laboradors i anunciants l'esforç per seguir fent realitat aquesta publicació.