Reconeixement. Josep Melià, Armando Pons i Damià Orfila reben la insígnia dels 25 anys de participació - Javier

TW
0

El Claustre del Carme va acollir anit, després de la presentació de la revista de 'Es Diari', la tradicional trobada de caixers, un acte més festiu que pretén reunir els vertaders protagonistes de les festes.

El caixer batlle, Mateu Aínsa, va voler agrair a Águeda Reynés, "el regal" que li ha fet cedint-li el càrrec. I és que, tal com assegurà amb la veu mig trencada per l'emoció, "fa anys que surt però enguany serà especial". Va apel·lar al seny per a un bon desenvolupament de la celebració. Amb això, va incidir en les Corregudes as Cós.
Aínsa senyalà que hi ha hagut algun mal entès, sense fonaments. Les corregudes es celebraran com cada any. L'única diferència serà la sortida que ses farà més llençada i no tant picada. Recorda que arrel de la sentència a la que ha de fer front Es Mercadal per a la caiguda a l'aigua del jove alaiorenc, "les administracions hem d'anar alerta i extremar totes les precaucions". Amb això, senyala que s'instal·laran cartells indicadors per tal que veïns i visitants vagin alerta. Tot això ha generat missatges erronis que Aínsa va desmentir.

Per altra banda, respecte el recorregut del diumenge de festes, es produeix una petita variació. I és que l'any passat es va escurçar la ruta que es fa abans d'assistir a la Missa de Caixers passant pel carrer Sant Andreu enlloc de per Andrea Doria. Tot així, enguany, els darrers cavallers faran una passada davant la petició de la barriada.

L'acte va acabar amb el lliurament de les insígnies commemoratives dels 25 anys participant a les festes de la Mare de Déu de Gràcia. Foren per a Josep Melià Cardona, Armando Pons Payeras i Damià Orfila Fuguet.

No hi va haver toc de fabiol. La taula de protocols considera que el primer so s'ha de celebrar el dia del pregó.