Actes al port. L’exhibició de motos aquàtiques oferida per deu pilots i la demostració de vela llatina van acaparar totes les mirades - Javier

TW
0

Diuen que és la revolució dels esports aquàtics. I qui ahir es disposés a donar una ullada a la zona del moll de Ponent de Maó, ho va poder comprovar en viu i en directe. El flyboard no només ha embogit a actors com Leonardo Di Caprio o Tom Cruise i esportistes com Messi sinó també a una gernació de gent que ahir va poder comprovar que volar sobre el mar ja és possible.

Juan Pablo, de l'empresa Big Flud de Ciutadella, fou l'encarregat de divertir el públic amb aquest espectacle, on no hi faltaren les piruetes més impressionants.

Aquest pilot va moure's dins l'aigua com els dofins i es va elevar fins aproximadament 15 metres d'altura. El flyboard depèn d'una moto aquàtica connectada mitjançant una màniga que canalitza la pressió del líquid. Les botes del pilot porten un parell de propulsors que absorbeixen l'aigua per, després expulsar-la amb una potència aproximada als 100 cavalls de força i que permet mantenir el pilot suspès en l'aire.

Aquesta fou una de les diverses exhibicions amb moto aquàtica que van tenir lloc ahir al port de Maó i que organitzava Jets Atomic Menorca.

L'activitat va comptar amb la participació de deu pilots qui oferiren des de 'sprints' en moto fins salts en una rampa instal·lada per a l'ocasió i que ahir, els va crear algun que altre ensurt. L'esdeveniment també va oferir al públic una exhibició de wakeboard a càrrec de dos artífex en aquest esport. I per acabar, aquells assistents qui volgueren muntar una moto i sentir una descàrrega d'adrenalina van poder fer-ho.

Així, 2.060 cavalls de potència van rugir amb força sobre la làmina d'aigua maonesa i amb una velocitat que oscil·lava entre els 60 i 70 nusos. Dues Kawasaki 300X, de 300 cavalls de potència cadascuna, van captivar cors. A més, un helicòpter teledirigit va filmar l'exhibició via aèria.

Sens dubte, l'espectacle va ser tot un èxit.

Gegants i vela llatina
En Miquelet es Salero, amb aquelles pigues tan gracioses, també va decidir marcar-se uns passos al port de Maó. Ho va fer acompanyat per en Tomeu i na Guida i en Pere i na Gràcia. Aquests colossos van sortir de l'Ajuntament i baixaren fins el port on oferiren les seves darreres ballades.

Tampoc no hi faltà l'exhibició de vela llatina que durant la tarda va fer del port una estampa idíl·lica.