Músics. Marco Mezquida (en el centre), amb Marko Lohikari (contrabaix) i Carlos Falanga (bateria) - m. mezquida

TW
0

No fa falta que tingui molts al·licients per a donar regna solta a tot el seu virtuosisme musical, però Marco Mezquida (Maó, 1987) disposa en aquest cas d'un confit instrumental que sens dubte farà que la seva actitud damunt l'escenari sigui màxima. El grup del pianista menorquí ofereix divendres a Ciutadella un concert on interpretarà el disc "My friend Marko" (2013). Un treball fresc, fruit de la passió i projecció dels joves músics que integren la formació.

Marco Mezquida Trio

El Marco Mezquida Trio es presenta davant el públic, a partir de les 21.30 hores, al IES Josep Maria Quadrado. I ho fa en el marc de la quinzena edició del Festival Internacional de Jazz de Menorca.

Titulat superior per l'ESMUC i premiat com a Músic de l'Any 2011 i 2012 per l'Associació de Músics de Jazz Música Moderna de Catalunya, Mezquida comparteix projecte amb el suec Marko Lohikari (contrabaix) i l'argentí Carlos Falanga (bateria). Junts han explorat de manera atractiva i personal el format de trio de piano a través de composicions pròpies i intenses versions del repertori jazzístic.

Editat per la prestigiosa discogràfica Fresh Sound New Talent nº426, l'àlbum conté una música potent i emocionant, rica en matisos i estils, atractiva per a tots els públics, on la personalitat i la presència en l'escenari dels seus membres no deixa indiferent a ningú.
La crítica ha subratllat d'aquest treball el vers melòdic de Mezquida que apunta cap a "la seva maduresa i reafirmació, fet d'onades de refinació i inconformisme que creixen, es recullen en figures repetitives i estiren sobre si gràcies a una harmonització plena en idees".

Un discurs equilibrat que pren tot el sentit amb "el toc melòdic interioritzat i vibrant a un temps de Lohikari i el pols subtil i esquemàtic en la bateria de Falanga".