Tallers. A través de material digital i material físic els alumnes aprenen de la cultura i la ciència - la caixa

TW
0

Els centres educatius de Menorca tenen l'oportunitat d'accedir als recursos educatius d'EduCaixa durant aquest curs escolar. El programa prospera enguany amb l'objectiu d'arribar a més escoles i que les noves generacions tinguin l'oportunitat de créixer amb una educació de qualitat basada en la reflexió social i els valors personals.

Segons l'Obra Social La Caixa, el programa EduCaixa engloba recursos pedagògics innovadors, pràctics i d'accés fàcil, amb propostes educatives pensades per despertar vocacions emprenedores; potenciar vocacions científiques; difondre l'art i la cultura, així com promoure el creixement personal, fomentant els hàbits saludables, l'educació en valors i la sensibilització social.

Un dels trets essencials de l'oferta és la seva plataforma de continguts online, adreçada a la comunitat educativa. A través del portal www.eduCaixa.com, amb un sol clic, els professors poden registrar-se a la web i descarregar múltiples recursos i materials didàctics que podran compartir i comentar amb els seus contactes i companys de professió.

A la vegada, en el marc d'EduCaixa es proposa també el desenvolupament de recursos físics. Són, per una banda, els KitCaixa Valors, KitCaixa Economia, KitCaixa Una petita mirada al món i la novetat més recent, el KitCaixa Joves Emprenedors. Tots quatre disposen de materials fàcils d'utilitzar, polivalents i atractius.

D'altra banda, dins dels recursos físics també es disposa del Planeta mòbil una cúpula inflable amb capacitat per a unes 20 persones, de 5 metres de diàmetre i altura. Aquesta activitat pretén que els alumnes s'apropin al món de l'astronomia i la biologia.

En l'àmbit cultural i artístic, s'impulsa el programa CaixaEscena, el qual concep el teatre com una metàfora educativa que permet incidir en les persones i cohesionar el treball en grup per afavorir el desenvolupament cultural.

Amb l'objectiu d'apropar els escolars a músiques de diferents èpoques, estils i procedències, també ofereix concerts dirigits a alumnes des d'educació infantil fins a ESO, així com l'accés a les exposicions itinerants que apropen l'art, la ciència i la cultura a tots els públics.