Grup. En un dels assajos. A primera fila, els quatre menorquins amb el director Ramon Escalé (esquerra) - Messengers

TW
0

Quatre veus menorquines donaran el do de pit des de la petita pantalla fent sonar la música en milers de llars. Jordi Cardona, Mireia Mascaró, Javier Río i Albert Vidal formen part de la formació catalana Messengers, una de les corals que participa al nou programa musical de TV3.

"Oh Happy Day" s'estrena demà dissabte en prime time (22 hores) i reunirà en directe a nou grups vocals i corals d'arreu de Catalunya que competiran interpretant cançons sota l'objectiu de convèncer al jurat de l'espai presentat pel conegut actor Eduard Farelo.
Fa gairebé quatre anys que els cantaires menorquins es van integrar als Messengers, un grup especialitzat en gospel -dirigit per Ramon Escalé- i del que el seu nom complet fora de càmera és Barcelona Gospel Messengers. A "Oh Happy Day" hi estaran representats tots els estils (pop, bandes sonores, rock, tradicional o cançó catalana, entre d'altres) amb temes molt coneguts pel gran públic.

"Tots nosaltres venim del cor jove menorquí Moments a Cor. Vam contactar amb Ramon Escalé a Menorca mateix, doncs ha fet diferents projectes musicals a l'Illa. Estem molt satisfets de poder formar part de Messengers i de defensar, gràcies a la televisió, la música coral, un gènere que a mi personalment m'apassiona", comenta Jordi Cardona qui dirigeix altres cors de gospel a Barcelona.

Aquesta serà la seva primera experiència en un concurs de la petita pantalla. Per a la preparació, explica, "estem assajant de valent. M'ha impactat molt la manera de fer 'tele', veus que a plató tot ha d'estar mil·limetrat".

Sistema de nominacions
En la primera edició es nominaran tres corals i una serà eliminada a la setmana següent, procés que s'anirà repetint fins arribar a la gran final (el 21 de desembre) amb els tres cors que segueixin en joc.

A la gran final els espectadors votaran el cor guanyador entre els tres finalistes. Fins aleshores serà decisió exclusiva del jurat fer-ho. Una tasca que anirà a càrrec de Sílvia Abril, Pedro Pardo, Elena Gadel i Guille Milkyway.

A més de les actuacions dels cors, cada setmana s'oferiran en diversos vídeos de seguiment com afronten els assajos del nou repertori que hauran de defensar al programa i es donaran a conèixer les històries humanes i personals que hi ha al darrere dels col·lectius de cantaires.

Durant les actuacions, el jurat imposarà la meitat del repertori i l'altra meitat podrà ser triada pel grup. "La nostra especialitat és el gospel, sobretot el més contemporani. Apostem per temes de Kirk Franklin o Bazil Meade, entre d'altres".

Al web oficial del programa, Messengers es defineix com "un grup de gent jove apassionada per la música negra. Transmetem tota la nostra energia i positivisme en allò que més ens agrada: Cantar! Quan cantem, tot el que no sigui el so de les nostres veus desapareix i només sentim la força d'estar junts".

Messengers ha actuat a Menorca en diverses ocasions: al Teatre Principal de Maó, a la Sala Multifuncional de Es Mercadal i al Claustre de Maó.

Formar part de la selecció de concursants ja és un assoliment per a Messengers.
El grup va passar amb èxit els dos càstings de l'espai. L'últim d'ells, el juny, al Palau de la Música de Barcelona. "Sabem que al principi es van presentar unes 200 sol·licituds per fer les proves. En el primer càsting vam ser gairebé cinquanta grups vocals, i a la segona fase ja només passarem 20", senyala Cardona.

A principi de desembre s'editarà un CD amb els millors moments del programa que inclourà, com a mínim, una cançó interpretada per cadascun dels nou grups i corals participants.

El guardó final d'"Oh Happy Day" és una gira internacional per Europa.