Van participar 35 genets - Javier

TW
0

Cala en Porter s'acomiada de l'estiu amb la celebració intensa de les seves festes aquest cap de setmana. Un total de 35 cavalls integraren ahir la qualcada, amb la fabiolera Laura Guàrdia al capdavant i l'estrena de Juan José Torres Alemany com a caixer president.

La bulla esclatà a les cinc del capvespre amb la desfilada de la Colla de Gegants i Capgrossos d'Alaior. Acompanyat per les majorettes i la Banda de Cornetes i Tambors d'Alaior, el grup repartí diversió i engrescà l'ambient pels carrers del nucli.

Una hora més tard, el replec de la qualcada esvalotà els ànims, amb la presència dels cavalls que anaren sumant a la comitiva. L'entrega de la bandera al caixer fadrí i la incorporació del caixer president van ser instants intensos i viscuts amb emoció.

Tanmateix, l'esclat definitiu es produí a l'esplanada de la platja quan devers les set i mitja del capvespre sonà el primer Jaleo. Els cavalls botant suvora el mar oferiren emocionants imatges de festa, amb la música de la banda Cap de Fibló. Molts residents, alaiorencs, menorquins i visitants xalaren en la darrera festa de cavalls d'aquest estiu, que per sort, anà acompanyada de bon temps i calor.

Després de l'espectacle dels cavalls, l'ambient continuà amb concerts a diferents punts de Cala en Porter, amb la traca final de la revetlla popular que el DJ Chicha oferí a la plaça Gran. Va ser el punt i final d'una intensa jornada festiva, que s'inicià el matí amb el popular concurs de castells d'arena, amb alta participació.

Els fillets també van viure amb expectació l'arribada de Neptú, el déu del mar, que des de les profunditats marines va treure caramels i regals que repartí als que li donaren la benvinguda.