TW
0

El Museu Diocesà i el conjunt de l'antic Convent dels Agustins estan d'enhorabona amb l'aparició d'un grup de persones engrescades en crear una associació d'amics. L'entitat, que encara és un projecte, es presentà anit en societat amb una esplèndida gala musical, en la que assitiren representants del món de la cultura menorquina i públic sensible a la iniciativa.

La Coral Estel, dirigida per Corretja Genestar, encetà la vetllada, amb l'acompanyament de la pianista Esperança Rotger, Maria Servera al contrabaix i Pere Moll a les percussions. La formació brillà en la interpretació de la "Petita missa de jazz" de Bob Chilcott. En la segona part, la soprano Maria Camps oferí un recital de categoria, amb el colofó sorpresa de l'actuació del baríton Joan Pons.

El bisbe de Menorca, Salvador Giménez, adreçà unes paraules per donar suport i agrair la iniciativa de creació de l'Associació d'Amics del Museu Diocesà. El prelat incidí en la importància dels fons museístics propietat de la Diòcesi i en l'atractiu cultural i turístic que representen per Menorca.

El director del Museu Diocesà, Gabriel Julià, també va intervenir per agrair l'aportació de tots per fer possible la gala musical d'anit. Precisament, Gabriel Julià, juntament amb persones com Manuel León, Magda Marroquín o Antoni Camps Extremera, entre d'altres, són el impulsors d'aquesta nova entitat que pretén que la societat menorquina s'involucri en potenciar i divulgar el Museu Diocesà.

I què es pot fer? La resposta és cercar maneres de millorar les instal·lacions i contribuir a difondre aquest patrimoni cultural de l'Església. La nova entitat proposa que el museu pugui acollir noves i més interessants peces per exposar, com també cercar camins per obtenir recursos per acometre restauracions.

De fet, els llibres de visites del Museu Diocesà avalen aquest desig, amb comentaris dels visitants que demanen la restauració de l'església del Socors, d'admiració per la pinacoteca Daura i la rica col·lecció arqueològica, sobre la sorpresa de descobrir el gabinet de ciències i que també agraeixen l'ambient serè, de pau i tranquil·litat, del bell Claustre. D'alguna manera, Amics del Museu Diocesà persegueix que els menorquins, la gent d'aquí, deixi de donar l'esquena a aquest patrimoni i el sàpiga valorar.

El projecte despertà anit nombroses mostres de suport. Ara hi resta encaminar la creació de l'entitat i sumar esforços i adhesions per revaloritzar el museu, amb una història que arrencà el febrer de 1880.

La vetllada es clausurà amb l'actuació del Grup Folklòric Arrels de Sant Joan, amb una actuació al Claustre del Seminari, on es serví un refrigeri. La crida està feta.

El projecte arrenca com una llavor, amb el somni de que es faci realitat en benefici de la cultura i el patrimoni de Menorca. El tresor el tenim al Museu Diocesà, i les visites de milers de turistes avalen el seu potencial cultural.