Núria Guasch i Roger Fe - LoPetitComité

TW
0

Y es verdad» dóna nom a la cançó protagonista del primer videoclip de Lo Petit Comité. El grup de Barcelona, amb connexió directa amb Menorca (de la mà de la seva violinista, la ferrerienca Núria Guasch), acaba d'estrenar un projecte molt especial pel qual recolza amb la seva música els drets socials.

El treball audiovisual (publicat aquesta setmana a la plataforma Youtube) va rebre 600 visites en tan sols dos dies i és fruit de l'impuls de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya que recentment va presentar el videoclip al «II Congreso Estatal de Participación», celebrat a Valladolid.

La condició d'educadors socials dels membres de Lo Petit Comité casa a la perfecció amb una iniciativa que ha comptat amb un repartiment d'excepció. «Al videoclip hi participen persones que s'han trobat en situacions precàries o d'exclusió social. La gent s'ha implicat molt i hem d'agrair que s'hagi pogut dur a terme gràcies a una feina totalment voluntària», explica Núria Guasch.

Al barri el raval

El tema del clip, d'uns quatre minuts de durada, està inclòs a l'àlbum «No Callarem fins a tocar a Ferreries» (Rock de Kasba 2013) i és l'únic en castellà d'un CD que conté totes les lletres en català. El rodatge va tenir lloc a principis de juliol principalment en els voltants del barri El Raval de Barcelona.

Dirigida per Lucía Varni, la cinta musical s'ha realitzat amb la col·laboració de les entitats i federacions de la Comissió de Participació de la Taula del Tercer Sector de Catalunya
David Vázquez (cantant i guitarra), Roger Fe (baix i veus) i Núria Guasch (violí i veus) estrenen en les seves files a un nou bateria. Així, Toni Bonastre «Bonus» ha estat substituït per Eduard Rafel, qui encara no ha actuat amb la formació a Menorca.

Lo Petit Comité va oferir el seu millor directe a l'Illa, el passat juny a Ferreries. Per la seva banda, Vázquez és l'ànima del grup. Composa tots els temes des de l'experiència com a fundador i cantant de Ràbia Positiva, amb més de 15 anys de trajectòria en l'escena musical punk.

«Les nostres lletres semblen simples, però tenen una lectura que va molt més enllà», senyala la menorquina qui considera que avui «tenim motius més que suficients per queixar-nos de la crisi, però també hem d'alimentar un esperit constructiu i reflexionar sobre què podem fer amb el que tenim per canviar les coses».

«No Callarem fins a tocar a Ferreries» es va enregistrar el novembre de l'any passat i es van programar dos concerts de presentació de l'àlbum a l'FNAC i a la sala Sidecar de Barcelona. Els propers directes de Lo Petit Comité tindran lloc el 28 d'aquest mes a les festes de La Barceloneta i l'11 d'octubre a les festes de Les Corts.

«Barregem la idea de venir a Menorca la propera primavera, doncs encara no hi hem actuat amb la nova formació», acaba la violinista.