Núria Roman amb l’escultura que ha titulat «Mirada al amanecer» i que ahir quedà inaugurada amb la presència del batle, Lluís Camps, i diversos regidors - Javier Coll

TW
0

Es Castell compta amb una nova obra cultural que ratifica el compromís de la localitat amb el primer sol d'Espanya. Es tracta d'una escultura de l'artista Núria Roman, que ha cedit al poble des Castell. Representa un gran ull d'inspiració femenina i està dedicada a Santa Àgueda, protectora de les dones. L'autora interpreta en l'obra «la mirada de l'albada, la mirada al primer sol, un ull de dona que recordi la necessitat del despertar femení i la necessitat que les dones assumeixin la responsabilitat en els canvis», segons explica la pròpia artista.

L'obra ha estat possible gràcies al treball de l'empresa Germans Martí Hidalgo de Ferreries, que han col·laborat en l'escultura.


Un referent cultural

«Mirada al amanecer», el nom que rep l'obra, ha quedat instal·lada a la plaça Santa Àgueda, en un mirador dalt el Moll d'en Pons, i s'ha col·locat mirant el mar. Ahir va tenir lloc l'acte d'inauguració en el que van participar l'artista, acompanyada pel batle, Lluís Camps, i els regidors Maria Coll, Dionisio Marí, Florencio Conde i Simón Ferrando. Segons el batle, l'escultura reforça la identitat des Castell com a primer municipi de l'Estat en veure sortir el sol, i ratifica el compromís del poble en promocionar aquesta curiositat com a ganxo turístic i cultural. Aquesta obra que mira al primer sol forma part des d'ahir del patrimoni des Castell i es converteix en un nou atractiu per visitar que es suma a la Porta d'Eos de Calasfonts.