Així, aquesta subvenció permetrà assolir la catalogació i digitalització de la col·lecció d’ocells dissecats de l’Ateneu de Maó - Jaavier Coll

TW
0

Tot i les retallades, enguany el Consell ha volgut mantenir la línia d'ajudes per a la investigació del patrimoni de tots els menorquins. La dotació és de 15.000 euros, que es distribuiran entre els 4 projectes aprovats, dels 6 que s'havien presentat a la convocatòria.

La partida de 15.000 euros s'inclou en el Pla Estratègic de Subvencions del Consell per al present exercici, amb l'objectiu «d'aprofundir en el coneixement existent sobre el patrimoni històric a través del foment de la investigació». En concret, la finalitat específica d'aquesta convocatòria implica «finançar programes d'investigació de tipus històric, artístic, arquitectònic, històrico-industrial, antropològic i etnològic».

Els quatre projectes presentats i aprovats s'ajusten a la finalitat de la convocatòria d'ajudes, el que permetrà «contribuir a ampliar el millor coneixement del passat de Menorca i la protecció del seu patrimoni històric». Així, aquesta subvenció permetrà assolir la catalogació i digitalització de la col·lecció d'ocells dissecats de l'Ateneu de Maó; acometre el mapa i inventari de la cultura menorquina, com a patrimoni immaterial; la realització del primer estudi de la relació del vent amb el patrimoni i la cultura menorquina; i abordar un estudi que reculli la memòria oral de Ciutadella a través d'entrevistes a persones.

Cada un d'aquests projectes rebrà una subvenció específica per a la materialització de les quatre investigacions, a càrrec de titulats universitaris. Les bases que regeixen la concessió d'aquests ajuts es van publicar el 23 de maig d'enguany. Segons fonts del Consell, es van presentar un total de 6 projectes, dels quals van ser escollits els 4 que han estat finalment aprovats després de la corresponent instrucció i avaluació de les sol·licituds per part dels tècnics del Departament insular de Cultura i Patrimoni.

La ressolució dels beneficiaris es va publicar al BOIB el passat 3 d'octubre. Els investigadors seleccionats tindran l'oportunitat amb aquesta subvenció d'acometre les respectives investigacions, que contribuiran a un millor coneixement del patrimoni material i immaterial dels menorquins amb estudis inèdits.