El baríton es sent captivat pel «Miserere» i l’interpretarà en l’auditori de referència de Catalunya. - Archivo

TW
0

Després d'anys de recerca, d'editar partitures, d'analitzar la música, de remenar arxius i d'esforç, el baríton Lluís Sintes (Maó, 1957) ha aconseguit rescatar de l'oblit el celebrat «Miserere» de Mestre Benet Andreu i Pons (Maó 1803-1881).

El cantant menorquí presentarà l'obra el proper 7 de novembre, a les 20.30 hores, al Petit Palau. «Serà tot un orgull per a mi recuperar i donar a conèixer a la societat musical barcelonina, i mundial, el compositor més emblemàtic que ha donat Menorca, oferint al Palau de la Música Catalana la seva obra cabdal, en versió íntegra i original», explica Sintes.

El barítom afirma que ha contagiat el seu entusiasme al bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull, i a la presidenta de la Fundació Orfeó Català Palau de la Música, Mariona Carulla, perquè els beneficis econòmics del concert vagin destinats a l'obra de Càritas Diocesana.

Estrena musical de luxe
Lluís Sintes actuarà amb un planter de grans artistes que d'ençà fa anys li fan costat per donar a conèixer «tan bellíssima obra i tan inspirat i emblemàtic compositor». Així comptarà amb la col.laboració d'Oriol Rosés (contratenor), Carles Cosías (tenor), Karl Svensson (baix), l'orquestra de corda The Ripieno Consort, la secció de baixos del Cor Vivace i la direcció musical del mestre Àngel Villagrasa.

Segons el baríton, l'esdeveniment musical tindrà dues causes ben justificades: la purament solidària amb l'obra de Càritas, i la musicològica, «amb el rescat i presentació en societat d'un compositor de gran vàlua, amb la importància que el fet suposarà per la cultura de la meva estimada illa de Menorca».

Lluís Sintes, cantant i músic professional resident a Barcelona, manté el vincle sentimental amb l'illa natal. «Intent fer pedagogia de Menorca a l'exterior i ho faig a través del que sé fer: la música. Rescatar el 'Miserere' em surt de l'ànima i és una qüestió de justícia amb la nostra memòria».