Imatge d’un dels assajos, que van començar fa tres setmanes a Barcelona - J.T.

TW
0

Joan Taltavull i Ivan Andrade s'han embarcat en una gran aventura que diuen que els espanta i emociona per igual. El ballarí menorquí i l'actor estan creant un gran espectacle que es titula «Un conte de Nadal, el musical». L'amistat que comparteixen i una mateixa manera d'entendre l'art escènic els ha unit per produir, dirigir i interpretar aquesta obra de teatre musical inspirada en el «Conte de Nadal» de Charles Dickens.

Per fer realitat aquest gran espectacle compten amb el suport i col·laboració de l'equip d'Arsomnia Produccions. «Tenim entre les mans una interessant i divertida adaptació, amb unes precioses cançons originals musicades per Ismael Dueñas, com també tenim el millor elenc que podíem imaginar, amb el gran Fermí Reixach en el paper del senyor Scrooge. Volem fer una bona posada en escena, amb efectes especials, música en directe, i una espectacular escenografia i vestuari, amb el repte de poder enregistrar el disc de l'espectacle», explica Joan Taltavull.

El ballarí de Ciutadella, que actualment viu a cavall entre Menorca i Barcelona, comenta que els assajos van començar fa tres setmanes a la Ciutat Comtal. A part de comptar amb Fermí Reixach, la resta del repartiment està protagonitzat per Txell Sota, el propi Joan Taltavull, Ivan Andrade i tres fillets:Natàlia Serra, Josep Mateu i Stefán Halldórsson. «Estam molt orgullosos de tenir aquest equip d'actors de gran talent. Hi haurà també la música en directe a càrrec del trio de jazz format per Ismael Dueñas, Joan Motera i Òscar Domènech», avança.

«Un conte de Nadal, el musical» s'estrenarà el proper 1 de desembre al Teatre Poliorama de Barcelona, amb diverses funcions previstes fins els dia 29 del mateix mes. A part, l'equip farà representacions per a les escoles. Sobre la possibilitat de dur l'obra de teatre musical a Menorca, Joan Taltavull afirma que «ens encantaria, tot i que sabem que és complicat. Ara estam posant tota l'energia en donar forma al projecte i fer-lo realitat. Tant de bo, de cara a propers nadals, poguem fer noves representacions a altres escenaris, com a Menorca».

Segons explica, el projecte va sorgir arran de que Ivan Andrade va fer una adaptació del «Conte de Nadal» de Dickens. «Als dos ens agrada el format musical i en especial el musical familiar, que els dos entenem com un producte que no ha de ser 'infantil', sinó que el plantejam com un espectacle seriós. Creiem en espectacles que tenen cosa a dir i que ho diuen d'una manera en què els infants es sentin atrets i els adults ho disfrutin tant o més que ells», diu.