Últimes funcions. Divendres La cadira es podrà veure al Teatre OAR Sant Lluís i dissabte a la Sala Multifuncional des Mercadal, per la qual cosa haurà passat per tots els pobles de l’Illa excepte Ferreries - Arxiu

TW
0

Exportar cultura, teatre en concret, no és una cosa senzilla. Imés si l'agrupació que ho fa no té ànim de lucre ni suport econòmic de l'administració pública. Però els integrants de la companyia menorquina Dosnoudosmil, que són caparruts i molt valents, es van proposar tancar el cicle de representacions de la seva última creació, «La cadira», fora de Menorca. I ho han aconseguit.

La producció es podrà veure els dies 15 i 16 a un petit escenari de Palma, el Teatre Sans, per donar pas tot seguit a noves propostes que ja tenen en ment.

El director de Dosnoudosmil, Anselm Serra, explica que es va posar en contacte amb Estudi Zero, que són els responsables de Teatre Sans, perquè acostumen a programar obres que van en la mateixa línia de «La cadira», carregades de simbolisme i humor, com ara Ionesco. És una escola privada de dramaturgia, amb una llarga trajectòria també com a productors i programadors. «Tenen un espai petit, per a cent espectadors, que va bé amb el que noltros feim», explica Serra.

Explica el director de «La Cadira» que la seva voluntat era exportar l'obra, treure-la fora de l'Illa, després d'haver arribat a gairebé tots els pobles de Menorca (manco Ferreries). «Tenim un producte prou digne i ganes de mostrar-lo a la gent», comenta. No és el primer cop que Dosnoudosmil surt, ja que l'obra «Ara que no mos sent ningú» va anar a una fira, també a Mallorca.

La producció partirà cap a Palma amb sis persones (director, tres actrius i dos tècnics) i una furgoneta plena amb l'escenografia. «Això per a una companyia amateur és difícil, les condicions econòmiques no permeten cobrir les despeses mínimes». Sortir de l'Illa no és una cosa que es fagi per diners, i a més «també hi una un esforç personal».

Els números es quadraran com es pugui, però per fer-ho no comptaran amb més ingressos que la part que els pertoca de la venda d'entrades a Palma. La convocatòria d'ajuts del Govern per a l'oferta cultural que es mou entre illes només arribava fins el 31 d'octubre i el Consell ha deixat de pagar aquest tipus de mobilitat cultural. «S'intentarà ajustar com es pugui». Luxes, pocs, ni viatges en business ni hotels de cinc estrelles. Més bé el contrari. Tot pel seu amor cap el teatre.

«La cadira» es guardarà després de passar per Mallorca, però la inquietud creadora de Dosnoudosmil no para. El seu proper projecte és un espectacle infantil.