ÚLTIMA ACTUACIÓ A L'iLLA. Marco Mezquida Trio actuà el passat mes de setembre a l'auditori de l'institut Josep Maria Quadrado de Ciutadella en el marc del Festival Internacional de Jazz de Menorca, convidat per Jazz Obert - Josep Bagur Gomila

TW
0

El nou disc de Marco Mezquida esdevé un viatge intens i lliure pel seu personalíssim món sonor, ric en matissos.

«La hora fértil» és el primer treball del músic menorquí a piano sol. L'obra inclou composicions i improvisacions on apareixen influències de la història de la música, de la més terrenal a la més abstracta, de la popular a la contemporània, sense abandonar la música romàntica, les influències harmòniques del jazz i els patrons minimalistes.

El pianista (Menorca, 1987) ha presentat el seu nou disc a l'espai musical Musitekton de Barcelona, com també al Cafè Mandacarú i al Jamboree Jazz, acollit pel públic com una de les figures més rellevants del moment, que és.

Encís musical

L'atracció que desperta la música de Marco Mezquida trascendeix l'emoció. El temps es deté, sorgeix l'encís musical i la tensió del públic es manté des del primer fins el darrer moment dels seus concerts.

Després d'enregistrar més d'una vintena de discs, Mezquida ha editat aquesta vegada un repertori molt personal per a piano tan sols integrat per composicions i improvisacions riques en matissos i influències, que abracen un recorregut per la història de la música insòlit.

Per a Maco Mezquida, «La hora fértil» és «el moment vital que visc, obert, divers, inquiet i sense necessitat de minvar la creativitat i encasellar-me a un estil concret sino a la música sense barreres, pels seus camins lliures, infinits i fèrtils».

La seva precoç i sòlida trajectòria musical, tot i la seva joventut, ha fet que Mezquida hagi estat premiat Músic de l'Any el 2011 i el 2012 per l'Associació de Músics de Jazz i Moderna de Catalunya «per la seva intensa activitat concertística en el panorama del jazz espanyol».

Ha actuat en més de 20 països, essent membre d'alguns dels grups més actius i influents de l'escena nacional com Giulia Valle Group, Marc Miralta Quartet, Raynald Colom Quartet, formant duo amb Pablo Selnik o amb el seu propi trio, entre d'altres. També ha actuat al costat de grans músics de l'escena internacional actual.

Ha guanyat diversos concursos de jazz amb el seu trio My Friend Marko (Concurs de Jazz de Palma 2009) i Nuno Campos Trio ( Concurs Barcelona-Montjuïc 2008), i també a concursos de cambra i composició.

El 2011 va inaugurar el Festival de Jazz de Vic amb una obra pròpia i ha actuat a festivals de jazz internacionals. Avui dia compagina l'activitat concertística amb la docència com a professor de l'Escola Superior d'Estudis Musicals del Taller de Música de Barcelona.

El disc està disponible en la web de WhatAboutMusic i es pot adquirir a través d'iTunes.