Galeria Retxa. «Més...d’Art Nadal 2013» és el títol de la col·lectiva, amb la campanya a Facebook «Entre tots ho feim possible» - Josep Bagur Gomila

TW
0

D'ençà fa uns anys, les galeries d'art de l'Illa aprofiten el Nadal per apropar el millor art al públic. Les festes es converteixen en un bon motiu per oferir una acurada selecció d'obres plàstiques dels millors autors en exposicions col·lectives i a preus assequibles a qualsevol butxaca.

L'experiència ajuda a estrényer la relació dels artistes i els espectadors i a propiciar-ne el diàleg, amb la voluntat de que l'art es posi a l'abast de tothom. Més que simples campanyes comercials, les col·lectives de Nadal es converteixen en una oportunitat única per adquirir o admirar obres artístiques de qualitat.

Atractives propostes

Susana Marquès, una de les gerents de la Galeria Retxa de Ciutadella, explica que «Més...d'Art Nadal 2013» vol ser una col·lectiva en petit i gran format. «La idea inicial va ser seleccionar un grup d'artistes que col·laboren habitualment a la galeria i introduir alguna nova incorporació. Hi ha pintura, gravats i escultura per triar, com també un espai dedicat a les litografies. Hem dividit la galeria perquè cada artista tengui el seu espai, la seva col·lecció, amb un predomini dels colors vius i diversitat d'estils», explica.

La mostra es relaciona amb una campanya a través de Facebook, que es diu «Entre tots ho feim possible», com una manera de donar a conèixer «com ho muntam, la gent que passa per la galeria i posar cara als artistes. Cada dia anam publicant una sèrie de fotos de la gent que passa per la galeria i el taller. El públic podrà trobar peces des de 40 euros fins els 3.000 euros, adreçades a totes les butxaques», afegeix.

Per la seva banda, Elvira González, responsable de la Galeria Encant, enguany presenta «Encant Art 13», una exposició amb les últimes creacions de 10 artistes vinculats a l'espai d'art. «El públic pot trobar obres belles, entre les quals hi ha pintura, escultura i fotografia. La filosofia és la que sempre ha acompanyat Encant en els nostres 12 anys, no canvia, i és cercar la bellesa i l'autenticitat a través dels artistes i les seves obres amb l'objectiu de que l'art arribi a tothom. Per primera vegada a Espanya exposem les escultures del japonès Kaoru Kaqimoto», assenyala.

Per la seva banda, la Galeria Artara de Maó s'ha engalanat amb l'exposició «Nadal-Art i Mini Edicions», una mostra colectiva de pintura amb l'atractiu i novetat de que les obres tenen un únic format: 24x30 centímetres. A part d'aquesta mida, la galeria compta amb una selecció d'obres més ampla per satisfer les ganes d'art durant les festes.

La Galeria Kroma i Vidrart, a punt d'inaugurar les seves mostres

u Aquest dilluns, dia 9, la Galeria Kroma de Maó inaugurarà a les 19.30 hores l'exposició colectiva de Nadal amb una exhibició d'obres de 30 pintors i artistes de Menorca. Segons els responsables de l'espai d'art, amb aquesta mostra «cobrim molt diversos estils, des de l'hiperrealisme a l'abstracció, així com diversitat de tècniques i temàtiques».

D'altra banda, la Galeria Vidrart de Ciutadella obrirà el dia 13 «On the road with Quadrofenia», una mostra col·lectiva amb art assequible a partir de 50 euros. Romandrà oberta fins el 30 d'abril.