TW
0

La sorprano Xisca Caules (Alaior, 1969) es retrobarà amb el «Cant de la Sibil·la» amb la interpretació de fragments de l'antiga obra. Es dóna la circumstància que la solista interpretà el drama litúrgic quan tenia entre els 10 i els 14 anys, en els concerts de Nadal que el cor del col·legi Doctor Comas oferia a l'Església de Santa Eulàlia.

Per a la soprano, l'actuació esdevé un retrobament sentimental amb els seus inicis en el cant, pel que aquest repte musical «em fa molta il·lusió», segons comentà ahir. Xisca Caules comptarà amb l'acompanyament de la professora Mari Micaela Galmés a l'orgue. L'actuació tindrà lloc com a obertura del Concert de Nadal que el proper diumenge, dia 22, s'oferirà a la parròquia de Sant Antoni Abat de Maó.

Cant coral

Després de la introducció solista de Xisca Caules, el recital preveu l'actuació de la Coral Infantil de l'Acadèmia de Música Adagio, juntament amb el Cor de Vidalba i la Coral del Casal de la Gent Gran de Maó, amb l'acompanyament de la formació orquestral de l'Acadèmia de Música Adagio. El concert inclourà un repertori de nadales populars, amb la intervenció estelar de les sopranos María José Sosa, Manola Mercadal i la pròpia Xisca Caules, les cantants Lidia Vázquez i Paqui Sintes, les veus melòdiques de Sara Ensenyat i Camila Lorenzo, la mezzosoprano Anne Messon, el baríton Odón Camps i les veus blanques de Naira Esteban i Núria García. La concentració de veus i músics durà a que hi hagi més d'un centenar de persones actuant a l'escenari.

Com a preludi, el dia anterior, dissabte, 21 de desembre, a les 19 hores, es preveu un altre concert de Nadal que tindrà lloc al Teatre de l'Orfeó Maonès. Actuarà la Coral del Casal de la Gent Gran de Maó i l'Orquestra de l'Acadèmia de Música Adagio, baix la direcció del professor Luis José Ferrer. Aquest primer recital inclourà un repertori de cançons nadalenques clàssiques i populars. També s'ha convidat la participació de diversos solistes, entre els quals es troba Teresa Nieves, per enriquir el nivell del concert.

Com a novetat, aquest recital que s'oferirà a l'Orfeó Maonès comptarà amb la presentació de Miquel Mus, que introduirà el repertori i els músics i cantants.