La interpretació de Maria Camps tornà a despertar un any més expectació musical en una Església de Santa Maria plena a vessar. - Javier Coll

TW
0

La versió menorquina del «Cant de la Sibil·la» transportà anit el públic de l'Església de Santa Maria de Maó al segle XVIII, quan aquesta peça profètica quedà manuscrita per a la posteritat. Va ser la veu sublim de Maria Camps que un Nadal més captivà i meravellà a l'auditori, amb un registre diví. La soprano interpretà el cant amb extrema sensibilitat, demostrant que és la veu perfecta per perpetuar a Menorca la versió del «Cant de la Sibil·la», declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat el 2010.

La veu de la soprano s'engalanà amb la bellíssima intervenció de la Coral Sant Antoni, dirigida per Merxe Orfila, i l'orgue de Jordi Figueras, en una sintonia musical potent i evocadora. El recital continuà amb dues àries de «L'oratori de Nadal» de J.S. Bach, que interpretà Eulàlia Salbanyà, i l'ària de «La nit de Nadal», de De Grignon, a càrrec de Tomeu Bibiloni. El concert finalitzà amb «L'Oratori de Nadal» de Camille Saint-Saëns, amb l'actuació de tots els solistes convidats, també amb M. Àngels Bagur i Joan C. Falcón.


Informe a la UNESCO

El musicòleg Francesc Vicens és l'autor de l'informe presentat ahir a Palma sobre el «Cant de la Sibil·la» que el Consell de Mallorca lliurarà a la UNESCO, en el que diu que la peça es troba «en bon estat de salut».