Celebració del Naixement de Jesús - Paco Sturla

TW
0

Tot i el temps desapacible d'ahir, les famílies cristianes menorquines van celebrar la joia del Naixement de Jesús. Va ser una jornada de retrobaments familiars i de viure la fe a les llars, mentre la pluja i el vent feien acte de presència en el dia de Nadal. El bisbe Salvador Giménez presidí la Missa del Gall i la d'ahir al migdia a la Catedral, compartint amb els fidels «l'alegria que es desprèn del rostre ple de tendressa de Jesús».


Nadal de fe

El bisbe es referí al significat del salm responsorial «El cel se n'alegra, la terra hi fa festa», que es cantà durant la celebració, i assenyalà en la seva Homilia de Nadal que «estam en la mateixa sintonia alegre i esperançada de l'univers que celebra a Déu amb nosaltres. I això és motiu d'immensa satisfacció per la nostra comunitat diocesana; des d'aquesta Catedral queda palesa la nostra unió amb totes les parròquies on multitud de cristinas viuen la mateixa alegria del Nadal». En aquest punt, el prelat exhortà a abandonar «els desitjos mundans per portar una vida de sobrietat, de justícia i de pietat», com a «contínua exigència del seguiment del mandat evangèlic».

Respecte al camí de sobrietat, el bisbe es referí a «la vida personal sòbria, no impostada ni superficial, sinó profunda i similar al com i on neix el Senyor en un pobre pessebre». Comentà que Jesús ens demana austeritat, seguir el seu estil de vida, perquè «necessitam menys del que imaginam o desitjam».

Sobre la justícia com a virtut, monsenyor Salvador Giménez demanà una actitud «de mirar cap els demés, de ser misericordiosos amb els altres». En aquest punt enumerà les situacions de dificultat i injustícia en que viuen moltes persones i animà als cristians a compartir el seu temps, a ser solidaris amb el que tenen i donar sense esperar res a canvi.

«Tant l'esforç d'exigència personal com la preocupació pels demés troben la seva motivació fonamental en el Senyor, que avui es fa un de nosaltres per sempre. Res té sentit sense Ell». En conseqüència, el prelat demanà que «en la Nit Santa la vostra vida tengui un poc de semblança amb la dels éssers que apareixen en el retaule de Nadal».

El bisbe va concloure la seva intervenció amb el missatge de que «l'home d'avui necessita una actitud pietossa per afrontar les grans dificultats i contradiccions que l'envolten, i els cristians tenim la sort de mostrar al món aquesta alegria en la nostra fe».