El darrer assaig. Els cantants i músics, ahir, a la Catedral. En el concert intervindran 40 veus de la Capella Davídica, 55 cantaires del Cor Participatiu (de l'Orfeó Maonès i d'altres corals de l'Illa), i els músics de l'OCIM. El preu de les entrades és de 12 euros per a l'actuació de la Catedral i de 10 o 15 euros pel concert del Principal - Josep Bagur Gomila

TW
0

La Catedral acollirà aquesta nit (21 hores) l'estrena del gran Concert de Cap d'Any, que es repetirà demà al Teatre Principal (19 hores). Una producció musical «participativa» perquè «és una nova experiència, una experiència vibrant, com vibrants han estat totes i cadascuna de les setmanes precedents i preparatòries d'aquest concert. Una experiència que sentim com a unificadora per a totes les persones que la protagonitzen: músics, cantaires i oients», explica Fèlix Ferrer, president de JJMM de Maó, entitat coorganitzadora junt amb la Capella Davídica.

«Coneixedors de la tradició musical i coral illenca, pensàvem que Menorca necessitava gaudir de l'oportunitat d'aglutinar les corals menorquines en una actuacció com aquesta. Hem volgut sumar esforços, ganes i il.lusió», afegeix.

L'obra que encapçala aquest concert és el «Gloria», d'Antonio Vivaldi, que s'ha convertit en una de les peces barroques més interpretades. La gran profunditat religiosa que desprèn, junt amb un llenguatge vocal i instrumental fresc, però ric i exigent, fan del «Gloria» una obra de gran idoneïtat. L'altre compositor barroc protagonista serà G.F. Händel, del qual s'interpretarà «Laudate Pueri Dominum», composició de gran exquisidesa i refinament.

Dirigirà el concert Fernando Marina, amb una llarga trajectòria en la direcció coral i orquestral i que va ser director titular de l'OCIM en els seus primers anys. Les parts solistes aniran a càrrec de Laia Frigolé, soprano, i Lidia Vinyes, mezzosoprano. Per a l'OCIM és un concert important, ja que suposa la represa del tradicional concert de Cap d'any, el qual no havia pogut realitzar en les dues darreres ocasions degut a problemes econòmics. És un concert en el qual l'orquestra vol reivindicar el seu paper fonamental en la dinàmica musical de l'Illa. El fet que existeixi una orquestra professional a Menorca és fruit de la labor de ciutadans i institucions que durant anys han donat suport a la música. Acompanyarà l'OCIM, com a cor principal, la Capella Davídica, referent coral de l'Illa, dirigida per Biel Barceló.