Membres de la Societat Ornitològica de Menorca van anellar ocells, baix la curiosa mirada dels fillets | Javier Coll

TW
0

Avui es celebra el Dia Mundial de les Zones Humides, uns sistemes naturals que a Menorca podem descobrir visitant s'Albufera des Grau. Ahir va ser la jornada escollida per la Xarxa Balears Natura del Govern balear per divulgar al públic la biodiversitat, complexitat i fragilitat d'aquesta zona humida, nucli de la Reserva de la Biosfera. La Conselleria balear de Medi Ambient organitzà una visita guiada a les salines de Montgofre per observar i anellar aus aquàtiques que s'hi troben, com les fotxes o els colls blaus, entre moltes d'altres espècies.


Didàctica per als infants

La jornada d'anellament va tenir una activitat molt especial, adreçada a la sensibilització de fillets i filletes. Membres del Parc Natural i de la Societat Ornitològica de Menorca van ensenyar als petits com anellar, per exemple, un rupit. L'anella permet fer el seguiment científic de les espècies. La sessió despertà la curiositat dels infants, en poder observar de prop els ocells, i van protagonitzar el seu posterior alliberament.

El Dia Mundial de les Zones Humides es celebra d'ençà 1977 per commemorar el Conveni Ramsar, signat l'any 1971. Es tracta del primer tractat internacional relatiu a la conservació i ús racional de les zones humides. A Balears tenim una setantena d'aquests espais, catalogats en el recent Pla Hidrològic, una vintena dels quals formen part de parcs naturals.

Les zones humides, com s'Albufera des Grau, són refugi de diversitat de fauna i tenen un important paper en la regulació del cicle de l'aigua i el clima.