La trobada s’ha dedicat als jocs tradicionals. Els pares que ho han volgut també han pogut acampar | Javier Coll

TW
0

«Fes de la vida un joc i del món el teu pati» ha estat el lema baix el qual els Escoltes de Menorca han celebrarat aquest cap de setmana a Biniparratx, la Diada de Sant Jordi, patró dels escoltes. Aquest lema és una del les frases que Sir Robert Baden-Powell, fundador del moviment scout, la qual expressa el sentit d'un moviment que educa a petites persones perquè siguin compromeses amb la societat. La Diada s'ha emmarcat amb el joc com a fil conductor, i s'han celebrat les primeres «Olimpíades Escoltes» de Menorca amb jocs populars i tradicionals, jocs de sempre. La Diada de Sant Jordi ha representat la unió i retrobament de tots els escoltes menorquins, i des de fa molts anys, almenys 45, els primers agrupaments de l'Illa com La Nau i Sant Jordi ja ho celebraven. Fillets, adolescents, joves i adults han gaudit d'uns dies de convivència i germanor, on l'activitat en contacte amb la natura ha tingut un paper important, respectant el medi. Un bon grup de tendes d'acampada han embellit aquesta part del paisatge de la zona de llevant, a Biniparratx.

A Binisafulla es va realitzar la benvinguda de tots els participants. Una vegada finalitzada, es va fer itinerari per branques i amb les motxilles, pel Camí de Cavalls, fent ruta en direcció a les instal·lacions de Biniparratx, on van trobar el campament de la diada.


Ahir, la darrera jornada

El diumenge també ha estat ple d'activitats, i amb grups mixtes formats per les diferents branques, perquè el gran ajuda al petit, els escoltes han fet una gimcana per les instal·lacions. Simultàniament, un grup de pares i mares i antics escoltes, han tingut l'opció d'acampar amb tots els assistents i participar d'aquesta diada en un debat sobre l'escoltisme i el paper dels pares i mares en els agrupaments.